≫ 

Istorijski uspeh Zvezde na UEFA rang listi

Crveno-beli su sada na 35. mestu

  • 5
Fudbal Liga Evrope Europa League Braga Crvena Zvezda Foto: Tanjug/AP

Remi Crvene zvezde protiv Brage verovatno će se u istoriji kluba pamtiti kao jedan od najvećih, jer je srpski šampion prvi put ostvario plasman u osminu finala nekog evropskog takmičenja!

Takođe, zvezda je kao prva u grupi donela Srbiji pregršt bodova u borbi za to 11. mesto koje od sezone 2023/24 daje direktnog predstavnika u Ligi šampiona - dok će drugoplasirani tim iz Superlige igrati kvaliikacije!

Pored toga, Zvezda je došla i do istorijksog mesta na UEFA rang listi i psole rezultata u utorak, sredu i četvtak zauzima 35. poziciju sa 44.000 bodova. isto toiko ima i Dinamo iz Kijeva, dok su ispred Zenit sa 46.000, Ajntraht Frankfurt sa 47.000, Slavija iz Praga sa 49.000 i zagrebački Dinamo sa 49.500.

Iza srpskog šampiona su ostali timovi kao što su Olimpijakos, Valensija, Kopenhagen, Glazgov Rendžers, Braga, Klub Briž, Milan, Jang Bojs...

- Nije mala stvar biti prvi u grupi u ovakvoj konkurenciji i plasirati se direktno u osminu finala. Ističem još jednom ne stajemo ovde, idemo dalje. Čeka nas još mnogo izazova, važnih mečeva, a nemamo granicu. Klub, igrači, kao i navijači su pokazali da poslednjih pet godina da pravimo nestvarne uspehe, a nastavićemo tako. Još jednom ponavljam zvezdaši budite ponosni - rekao je kapiten crveno-belih Milan Borjan posle meča.

Video: Stanković proklizao na kolenima: Pogledajte kako je trener Zvezde slavio plasman u 1/8 finala LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    10. decembar 2021 | 07:51

    Prvi put u osmi finala.A finale kupa kupova 1979,dva polufinala kupa evropskih šampiona 1971,1992,osam puta četvrtfinala u raznim takmičenjima.Toliko

  • Rasomon

    10. decembar 2021 | 00:16

    Pored najveceg uspjeha i osvajanja titule prvaka Evrope i svijeta, igrali smo i polufinale kupa sampiona sa Sampdorijom i Olimpijakosom i finale kupa UEF a sa Borusijom Menhengladbah itd, tako da ovaj rezultat nije toliko veliki koliko se predstavlja, tj da je najveci poslije Barija. Naravno ovo je uspjeh, ali daleko je od nekadasnjih uspjeha Zvezde!

  • Cc

    10. decembar 2021 | 00:17

    Dinamo opet bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA