Spartak dobio Vošu autogolom u 93. minutu, videli smo možda i gol sezone na Karađorđu

Goleada u Novom Sadu pripala gostima

  • 1
FK Vojvodina Printskrin: Telegraf/Arena sport

Fudbaleri Spartaka pobedili su ekipu Vojvodine na Karađorđu, u derbiju ravnice, rezultatom 3:2, i to autogolom domaćeg defanzivca Novice Maksimovića u nadoknadi vremena!

Vodio je Spartak na poluvremenu rezultatom 2:0, golove su postizali Luka Bijelović i Nemanja Nikolić u 24. i 34. minutu, da bi Voša preko Nemanje Čovića i Veljka Simića za devet minuta izjednačila rezultat.

Sve je navodilo na to da ćemo na kraju videti remi ova dva tima, ali je pomenuti Maksimović nespretno ubacio loptu pored nemoćnog Vukliša. Prethodno se Nikolić odlično zagradio, ostavio loptu Bijeloviću koji je centrirao u peterac.

Spartak je krenuo ofanzivno na otvaranju meča, Vidaković u 5. minutu šutirao preko gola sa distance, da bi u 7. Srećković iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže. Prvi ozbiljan pokušaj Vojvodina je imala u 13. minutu kada je Topić sa 25 metara snažno šutirao u levi ugao, ali je intervenisao golman Dibljanić. Spartak je imao veliku šansu u 15. minutu Nikolić je ostao sam na petercu, ali je loše zahvatio loptu glavom.

U 19. minutu Voša je imala dobru kontru, Simić je povukao sa svoje polovine, proigrao Zukića koji je centrirao do Bastajića, ali je njegov pokušaj izblokiran.

Spartak je nešto konkretniju igru krunisao u 24. minutu, Bijelović je iskoristio lošu reakciju odbrane Vojvodine, obišao Vukliša i lako pogodio mrežu za 0:1. Samo 10 minuta kasnije, Spartak je postigao i drugi pogodak, Nikolić je na polovini terena presekao Topićev pas, uvideo da je Vukliš van šesnaesterca i sa 50 metara lobovao golmana Vojvodine za 0:2.

Slavoljub Đorđević je na poluvremenu odmah napravio dve promene, Nešković i Đorđević zamenili su Devetka i Jeličića, ubrzo je ušao i Mrkaić umesto Bastajića, što je značilo i ofanzivniju Vojvodinu. Domaći su prebacili težište igre na polovinu rivala, ali su tako ostavili više prostora za kontre. Iz jedne takve situacije, u 52. minutu, Mihajlović je šutirao sa 15 metara, ali je sjajno intervenisao Vukliš.

Na isteku sata igre, Vojvodina je uspela da smanji zaostatak, nakon uigrane akcije iz prekida, Simić je šutirao, Dubljanić na kratko odbranio, a Čović mu se prikrao iza leđa i pogodio za 1:2. Taj pogodak dao je domaćina vetar u leđa, Voša je dodala gas i u 69. minutu došla je do izjednačenja. Centaršut sa desne strane, Mrkaić je lepo odložio do Simića koji sa 18 metara pogađa levi ugao za 2:2.

Ipak, pomenuti autogol Maksimovića usporio je Vošu u borbi za treće mesto koje trenutno Čukarički drži sa šest bodova više. S druge strane, Spartak je 7. sa 27 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA