≫ 

Ovo je spisak igrača sa kojima Partizan počinje zimske pripreme

Na pripreme idu i dvojica omladinaca

  • 1
FK Partizan, slavlje Foto: MN Press

Odavno Partizan nije dočekao početak zimskih priprema u boljim okolnostima: lider je na tabeli Superlige Srbije sa pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, plasirao se i u narednu fazu Lige konferencija i Kupa Srbije, klub je finansijski stabilan, pa igrači i stručni štab mogu samo da nastave da se bave svojim poslom najbolje što mogu, jer su na pravom putu da u Humsku vrate šampionski trofej posle četiri godine posta.

Otuda i dobra atmosfera na okupljanju, svi kao da jedva čekaju nastavak takmičenja, no, da bi se došlo do pomenute faze, fudbalere i trenera Aleksandra Stanojevića očekuje mesec dana napornog rada, uigravanja i pripreme za nova iskušenja, a biće ih i te kako na sva tri "fronta".

Ništa se nije promenilo u igračkom kadru Partizana u odnosu na jesenji deo sezone, što ne znači da neće u narednim danima. Dakle, lider srpskog šampionata je današnji početak priprema dočekao sa istim snagama, s tim da neki igrači nisu prisustvovali prozivci, a očekuju se svakako i planirani odlasci prvotimaca (ponude i oni na koje se ne računa), koji bi mogli pomalo i da promene tu sliku. Kako bilo, trener Aleksandar Stanojević je prvog radnog dana na spisak uvrstio kompletan kadar iz prvog takmičenja, kome su ''dopisana'' dva mlada momka iz Omladinske škole - defanzivac Mihajlo Ilić i vezista Mihajlo Petković.

Mihajlo Ilić, Mihajlo Petković, Partizan, FK Partizan Foto: FK Partizan

Prozivka je ipak protekla bez prvog napadača Rikarda Gomeša, kome je Stanojević dao dva dana odmora više, s obzirom da je tokom jeseni bio najizloženiji naporima, kao i Aleksandra Lutovca, koji je osetio slabost, pa su crno-beli rešili da ga preventivno izloluju od ostatka tima zbog trenutne epidemiološke situacije koja vlada u Srbiji.

Rekosmo već, izvesno je da će pojedini igrači poput Rajka Brežančića i Nikole Štulića, na koje stručni štab ne računa, napustiti klub, da će možda Filip Holender, Aleksandar Šćekić ili Lazar Pavlović ostvariti transfer, no, sve je to još uvek u domenu spekulacija, dok se zaista ne dogodi...

Dakle, Partizan počinje pripreme za prolećni deo sezone u sastavu - golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Lazar Slavković; odbrana: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Bojan Ostojić, Nemanja Miletić, Mihajlo Ilić, Slobodan Urošević, Ivan Obradović, Rajko Brežančić; vezni red: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Milan Smiljanić, Bibras Natho, Miloš Jojić, Lazar Pavlović, Danilo Pantić, Mihajlo Petković, Lazar Marković, Nikola Terzić, Nikola Lakčević Aleksandar Lutovac, Kvinsi Menig, Nemanja Jović, Filip Holender: napad: Rikardo Gomeš, Marko Milovanović, Samed Baždar, Nikola Štulić.

Podsetimo, crno-beli će prvih desetak dana raditi u Beogradu, a potom sledi selidba u toplije krajeve, najverovatnije u Tursku, možda čak i Marbelju, usled izvesne promene plana koju je diktirala epidemiološka situacija na Kipru, a o čemu će stručni štab i čelnici doneti odluku najkasnije sutra.

Video: Stanojević: Pojačanje na zadnjem veznom će se znati za 5 dana! Prva opcija je Srbin!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    12. januar 2022 | 11:13

    A gde je Zagorac iz Kumrovca ? A da on je košarkaš a Zdjelica je nogometaš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA