≫ 

Mitar na putu da postane apsolutni rekorder Čempionšipa, svoj rekord već oborio!

Srpski napadač sa tri gola dosegao brojku od 27 pogodaka

  • 22
Aleksander Mitrović FK Fulham Foto: Profimedia/Jed Leicester / Shutterstock Editorial

Čempionšip liga je mesto gde se Aleksandar Mitrović snalazi kao riba u vodi, kao ptica u letu koja radi šta poželi, e tako i Srbin radi šta hoće, hara i razara po terenima "najbolje druge lige" na svetu. Kako šutne loptu, ona ulazi u gol - to je u najkraćem svaka utakmica srpskog golgetera.

Podatak koji je za rubriku "verovali ili ne": Mitrović je već sada, u januaru, 20. kola pre kraja Čempionšipa oborio lični rekord po broju golova u jednoj sezoni i na putu je da obori i rekord lige po broju pogodaka u sezoni.

Podsetimo, Mitrović je sa 26 golova bio prvi strelac lige u sezoni 2019/2020, a sa današnjim danom on je tu brojku već prevazišao pošto je het-trikom u demoliranju Bristola (6:2) došao do brojke od 27 pogodaka!

Iza njega je Čileanac Brereton iz Blekburna sa 20.

Inače, Mitrović je sa današnja tri gola napravio pomak i na večnoj listi najboljih golgetera Fulama gde je prestigao Ronija Rukija (78) i sad je uegalu sa Bobijem Robsonom (80).

Mitrovićev naredni cilj, osim onog da se Fulam, koji je trenutni lider, plasira u Premijer ligu, je da prebaci brojku od 30 golova po sezoni i tako postane "kralj strelaca" Čempionšipa.

Za to mu je potrebno da postigne samo još četiri gola, tačnije tri da izjednači ostvarenja Glena Mareja iz Kristal Palasa (sezona 2012/2013) i Ivana Tonija iz Brentforda (sezona 2020/2021), koji su na svom kontu imali 30 "recki" u rubrici "golovi" na kraju sezone.

Podsećamo, Mitrović ima još 20 utakmica da prestigne ovaj tandem.

Aleksander Mitrović FK Fulham Foto: Profimedia/Jed Leicester / Shutterstock Editorial

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    15. januar 2022 | 19:17

    Pljuvaci pssst, čovek dere i u reprezentacija. Tišina bre.

  • Дража

    15. januar 2022 | 19:09

    Ја сам Звездаш али капа доле Митру! А ови пљувачи не би могли ни лигу Индонезије 2 да играју ,а Чемпионшип је најјача лига после лиге петица!

  • Vlada

    15. januar 2022 | 19:08

    Cemu zluradi komentati.Pa engleska druga liga je bar duplo jaca od nase Super lige.Covek daje golove iz utakmice u utakmicu.I to treba postovati.Ne postoji covek u nasoj reprezentaciji koji vise ulaze sebe i izgara na svakom mecu.Nije ni Bizmark ni maneken da seta kopacke.Za ono sto je placen,svoj posao obavlja vanredno.Naravno da je teze u Premijer ligi.Sli tu nije samo do njega.I do taktike trenera i do protivnickih bekova.I oni se nesto pitaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA