≫ 

Spektakl u Bilbau: Magični Muniain ubio Ćavijevu Barselonu

Atletik posle produžetaka do 1/4 finala Kupa kralja

  • 2
Iker Muniain Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletika savladali su u Bilbau Barselonu sa 3:2 posle produžetaka i obezbedili prolaz u četvrtfinale Kupa kralja. Sjajan meč odigran je na kultnom San Mamesu gde je domaćin ubitačnim kontrama rešio meč protiv Katalonaca.

Poveli su već u drugom minutu kada je Iker Muniain posle dodavanja Nika Vilijamsa prelepim udarcem savladao Ter Štegena za 1:0.

Uzvratila je Barsa ofanzivnom igrom, a takav pristup se gostima i isplatio u 20. minutu kada je Feran Tores lepo pogodio suprotan ugao protivničkog golmana za izjednačenje.

Mirniji ritam trajao je sve do završnice meča, kada je Vilijams sa distance pogodio prečku, da bi nakon toga u 86. spretni Martinez ponovo doveo svoj tim u vođstvo.

Kada se činilo da će domaćin eliminisati Barsu, Pedri je u trećem minutu nadoknade vremena uspeo da izjednači što je donelo produžetke.

Bilbao - Barselona Foto: Tanjug/AP

Mnogo borbe u narednih pola sata, videli smo čak šest žutih kartona, ali presudio je detalj iz finiša prvog produžetka kada je dosuđen penal za Bilbao.

Siguran sa bele tačke bio je Iker Muniain koji je tako obezbedio svom timu prolaz u četvrtfinale Kupa kralja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    21. januar 2022 | 05:59

    Atletik Bilbao, klub u kojem stranci ne igraju, samo igrači rodjeni ili koji imaju poreklo iz Baskijske regije i dalje toliko godina su u sredini ili vrhu lige, finalima kupa.

  • KO VAM JE SLEDECI

    21. januar 2022 | 11:12

    CAVI TRENER !? E MOJA BARSO BAS STE PAMETNI I MUDRI ! SAD PROBAJTE SA INIJESTOM ,NAIVNA UPRAVO .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA