Kanga promašio u penal seriji, Gabon eliminisan sa Afričkog kupa nacija

Veoma čudan meč

  • 2
Gejlor Kanga, Gabon Foto: Tanjug / AP

Reprezentacija Burkine Faso plasirala se u četvrtfinale Afričkog kupa nacija pošto je nakon devet penal serija bila uspešnija od reprezentacije Gabona, nakon rezultata 1:1 u 120 minuta.

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je u 18. minutu, kada je reprezentacija Burkine Faso imala priliku da povede, ali je Bernar Traore, fudbaler Aston Vile, pogodio prečku iz penala. Samo 10 minuta kasnije iskupio se Traore i doneo prednost svojoj reprezentaciji.

Gabon je ostao sa igračem manje u 67. minutu kada je Sidnej Obisa dobio drugi žuti karton i delovalo je da je tad sve bilo rešeno. Ušlo se i u nadoknadu vremena s vođstvom Burkine Faso, ali je tada Adama Gvira postigao autogol i odveo meč u produžetak. U dodatnih 30 minuta nije bilo golova pa su fudbaleri pristupili izvođenju jedanaesteraca.

Prvi je penal promašio Gejlor Kanga, u četvrtoj seriji. Fudbaler Crvene zvezde šutirao je u levu stranu gola, ali je njegov udarac odbranio golman Burkine Faso. Međutim u istoj seriji je na drugoj strani promašio Saidu Simpore. Izvođači obe reprezentacije bili su uspešni sve do sedme serije, kada su i jedni i drugi promašili, da bi Lojd Palun promašio i u osmoj seriji, što je iskoristio Ismaila Edraogo i preciznim šutem odveo Burkinu Faso u završnicu takmičenja.

Burkina Faso će za protivnika imati bolju od reprezentacija iz duela Nigerija - Tunis.

Video: Kanga prvi osvetlio Topčidersko brdo: Fudbaleri se dohvatili bakli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    24. januar 2022 | 07:15

    Ma extra, svi smo i navijali da ispadnu i on a i Komori vcrs i da nam se on i Ben prikljuce u Antaliji sto pre! Procice pripreme a mi gubimo dva bitna igraca zbog tog njihovog divljackog beznacajnog kupa...

  • Laki Lu

    23. januar 2022 | 21:12

    Šteta drug moj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA