≫ 

"Mundijal na dve godine bi spasio migrante od smrti": Predsednik FIFA-e šokirao izjavom

Da li ovo uopšte ima nekog smisla?

  • 0
Gianni Infantino, Đani Infantino Foto: Tanjug/AP

U poslednje vreme je došlo do dosta priče o potencijalnom pomeranju Svetskog prvenstva, odnosno, tome da se ovaj turnir održava na svake dve godine. Upravo to bi, smatra Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino, pozitivno uticalo na migrante.

Infantino smatra da bi eventualni Mundijal na svake dve godine dao nadu nekim državama, ali ti komentari su odmah naišli i na kritike.

- Moramo da im damo priliku, dostojanstvo, a ne milostinju. Moramo da dozvolimo ostatku sveta da učestvuje. Moramo da damo nadu Afrikancima kako ne bi prelazili Mediteran da bi možda pronašli bolji život, ali verovatnije smrt u moru - rekao je Đani Infantino.

đani infantino Foto: MN Press

On je ovde aludirao na podatak da je više od 23.000 ljudi izgubilo život pokušavajući da ode u zapadnoevropske zemlje.

Na Infantivnov kometar su reagovali i Endru Strohlajn, direktor za medije u "Human Rights Watch", te i Toni Barnet iz "Kick it Out" organizacije.

- Moje kolege intervjuišu izbeglice širom sveta svakog dana. Nikada ne spominju Svetski kup - napisao je Strohlajn na svom Tviter profilu, a ništa blaži nije bio ni Barnet.

- FIFA je organizacija koja ostvaruje više milijardi profita. Oni već imaju sredstva ulaganje i stvaranje prilika za ugrožene ljude širom sveta.

Treba napomenuti i to da je CAF (Afrička kuća fudbala) podržala ideju FIFA-e da se Mundijal održava na svake dve godine, za razliku od KONMEBOL-a i UEFA-e.

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA