≫ 

Ivanić “napakovao” prvu pobedu Zvezde na pripremama, Ohi ponovo strelac

Zahvaljujući preokretu za sedam minuta, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su austrijski LASK rezultatom 2:1 (2:1) i tako upisali prvu “recku” na pripremama u Turskoj.

  • 18

Iako nije bio strelac, junak Zvezdine pobede bio je Mirko Ivanić koji je sa dve asistencije rešio meč. Prvu je imao za Ohija Omojiunafa u 32. minutu, zatim i za Aleksandra Kataija u 39. minutu. Jedini strelac za LASK bio je Husein Balić u 19. minutu.

Zvezdinih uvodnih pola sata su definitivno za brigu Dejana Stankovića. Ne toliko zbog rezultata, jer nije strašno gubiti od ovogodišnjeg učesnika Lige konferencija, pogotovo na pripemama, nego zbog boljke koja je crveno-bele mučila u nekim utakmicama Superlige - dekoncentracije pred golom rivala.

Kako u realizaciji, tako i u tom završnom pasu.

- Srki, sam si lutko - uzviknuo je Stanković u 4. minutu kada je Srnić sam sa pet metara pogodio prečku.

Zatim je trener Zvezde imao šta da prigovori i Gajiću koji je u 17. minutu bio sam na desnoj strani, u izglednom kontranapadu, ali je sve upropastio kada je trebalo da otvori priliku za nekog od saigrača.

Dva minuta kasnije stigla je kazna. Husein Balić svoj kontranapad nije prosuo, probio je po desnoj strani i uz pokoć stative matirao je Popovića.

Stanković, koji je tokom celog vremena stajao kraj aut linije, seo je na klupu i nije ustajak čak ni kada je Ohi u 23. promašio zicer. Tačnije, golman Šlager mu je odbranio uz pomoć stative.

Međutim, iskupio se nekoliko minuta kasnije kada ga je Ivanić spojio sa golom i nije mu bilo teško da u drugom uzastopnom meču zatrese mrežu.

Zvezda je imala dosta sreće u 38. minutu. Eraković je pogrešio, ali je Popović odbranio zicer za LASK. Aplauzi za golmana crveno-belih nisu se ni stišali, a već su usledili novi za Kataija. Ivanić je ponovo asistent, ovoga puta za “levicu” svog kapitena.

Za razliku od duela sa Mariborom, Stanković protiv LASK-a nije menjao ništa na poluvremenu. Nisu ni Austrijanci, te otuda čudi pad tempa u nastavku igre.

Možda je LASK bio i konkretniji u tih 15 minuta nastavka, ali je i Zvezda iz tranzicije mogla da ugrozi rivala. Međutim, opet je falio taj završni pas.

Igrao se 72. minut kada je Stanković zamenio kompletnh postavu, a priliku su dobili klinci poput Lučića, Stankovića, braće Mituljikić, Mustafe…

Među njima je bio i Falko koji je u 76. minutu mogao da reši meč. Pobegao je po desnoj strani, ali je njegov šut bio slab i direktno u golmana.

To je ujedno bilo sve na ovom meču, a Zvezda će svoj naredni odigrati za tri dana protiv Šahtjora iz Donjecka.

Video: Prvenac Ohija u Zvezdi posle 29 minuta u crveno-belom dresu: Hladnokrvno kroz noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    28. januar 2022 | 15:37

    ⚽HI legenda, jos kad se bolje uigra sa Kataijem i Ivanićem

  • Cure

    28. januar 2022 | 15:36

    Jedini koji vrede su Dragovic Ivanic Katai Sanogo Oxi..Oxi opet daje gol.odlican je..

  • Baster

    28. januar 2022 | 16:43

    Posle pet godina standardnog igranja i pet godina molbe navijača da ga ne gledamo više u Zvezdi,Gobeljić konačno dobio šansu da se dokaže i da ostane standardan kidač živaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA