Milan doveo jednog Srbina, a prodao drugog: Mladi levi bek otišao u Holandiju

Nije se očigledno Kerkez snašao u Italiji

  • 2
Milos Kerkez, Milan Printskrin: Youtube / AC Milan

Srpski bek sa mađarskim pasošem, Miloš Kerkez, iznenadio je sve kada je na zimu 2021. godine prešao iz Đera u Milan, a pogotovo i zato što ga je Paolo Maldini lično doveo. Ipak, ovaj fudbaler je posle samo godinu dana našao novi klub i prešao je u holandski AZ za cifru od 2.000.000 evra.

Ovaj transfer je pre godinu dana bio posebno interesantan i zbog još stvari, osim same činjenice da je Maldini lično insistirao na dovođenju ovog fudbalera, kog je jedan mađarski novinar vremenom okarakterisao i kao veoma problemtičnog.

Stefano Pioli, trener Milana, ukazivao je šansu Kerkezu tokom pripremnih utakmica, međutim, on nikada nije zabeležio zvanični nastup u ovom slavnom italijanskom klubu.

Zbog toga, ide tamo gde će igrati i gde će moži da se razvija, a to je definitivno holandska liga koja već godinama unazad važi za pravi "rasadnik" talenata.

Miloš Kerkez, Paolo Maldini, Fk Milan Foto: Instagram.com/milos_kerkez11

Miloš Kerkez - Fudbaler koji je izabrao Mađarsku pre Srbije

Srpsku javnost je pre godinu dana tokom transfera u Milan mnogo više privukla izjava mladog fudbalera, nego li njegovi fudbalski kvaliteti, koji su očigledno još nedorasli nekom izazovnijem zadatku.

Naime, Kerkez je javno izrekao da iako je rođen u Srbiji, da će ipak nositi dres mađarske reprezentacije, što kako on kaže, odlučio je u sklopu svoje porodice.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je tada 17-godišnji levi bek, koji već nastupa za kadetsku reprezentaciju Mađarske.

Video: Opšta tuča igrača Čukaričkog i Alanije: Prekinuta prijateljska utakmica u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Jovic

    30. januar 2022 | 09:30

    On je po svom mišljenju Mađar, tako ga i zovite

  • Pure

    31. januar 2022 | 08:53

    S konja na magarca,sve zbog Lazete,nikad dosta para..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA