Salah režirao preokret Egipta za plasman u polufinale Afričkog kupa nacija

Fudbaler Liverpula odveo svoju selekciju u samu završnicu šampionata

  • 0
Mohamed Salah, Reprezentacija Egipta, Egipat Foto: Tanjug / AP

Reprezentacija Egipta drugi je polufinalista Afričkog kupa nacija pošto je nakon preokreta i produžetaka bila bolja od selekcije Maroka rezultatom 2:1.

Maroko je do vođstva stigao već u sedmom minutu, kada je Sofijan Bufal bio sigurni realizator jedanaesterca. Najstrožu kaznu iznudio je Ašraf Hakimi, kog je defanzivac Egipta srušio u svom kaznenom prostoru.

Izjednačenje Egipćanima doneo je Mohamed Salah u 53. minutu. Egipat je dobio korner, bio je to dobar centaršut nakon kog je Mohamed Abdelmoneim zahvatio loptu glavom, a Bono, golman Maroka, je uspeo da odbrani tek toliko da lopta ostane na zicer fudbaleru Liverpula.

Velike zasluge idu Salahu i za drugi gol Egipta, pošto je on bio taj koji je u 100. minutu asistirao Trezegeu. Prošao je kapiten Egipta po strani i ubacio savršenu loptu za fudbalera Aston Vile, a Trezegeu nije bilo teško da iskoristi čist zicer i donese svojoj ekipi pobedu.

U polufinalu protivnik Egipta biće domaćin Kamerun.

Video: Zvezdin Ohi otkida na Teu Tairović: Samo na jednu noć, odzvanja u hotelskoj sobi fubalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA