Kavanijeve makazice u petercu, Brazil silan, 5 selekcija se bori za SP u poslednja 2 kola

Ipak, sve bi moglo da bude rešeno kolo pre kraja

  • 0
Edinson Kavani Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Urugvaja nalazi se na korak od odlaska na Svetsko prvenstvo, pošto su u noći između utorka i srede iskoristili činjenicu da igraju protiv fenjeraša Venecuele i skočili su na treće mesto kvalifikacione grupe na dva kola do kraja!

Urugvaj je sa 4:1 dobio Venecuelu kod kuće, uz zanimljiv gol Edinsona Kavanija makazicama sa četiri-pet metara, dok su mrežu gostiju tresli i Bentakur, De Araskatea i Luis Suarez.

Urusi sada imaju bod više od Perua koji je na petom mestu i u narednom kolu ih dočekuju kod kuće, te bi mogli da ih izbace iz trke kolo pred ono poslednje. A Urugvaj će tamo gostovati Čileu kom beži tri boda, a koji u narednom ide na noge Brazilu.

Peruanci su pali mesto ispod posle remija sa Ekvadorom koji je treći i koji je već viđen na Mundijalu, dok tamo definitivno neće ići Paragvaj, Venecuela i najverovatnije Bolivija.

I Kolumbija će imati ozbiljnih problema da se domogne makar tog petog mesta koje vodi u baraž, jer su poraženi od Argentine sa 1:0. Iako Gaučosima ništa nije trebalo, Lautaro Martinez se u 29. minutu pobrinuo da njegova selecija produži niz bez poraza na 29 utakmica.

Brazil je sa 4:0 torpedovao Paragvaj, a strelci su bili Rafinja, Kurinjo, Antoni i Rodrigu. Uz napomenu da su poslednja dvojica tresli mrežu u samom finišu.

Rezultati:

Bolivija – Čile 2:3

(Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77)

Urugvaj - Venecuela 4:1

(Bentankur 1, De Araskaeta 23, Kavani 45+1, Suarez 53 - Martinez 65)

Argentina - Kolumbija 1:0

(Martinez 29)

Brazil - Paragvaj 4:0

(Rafinja 28, Kutinjo 62, Entoni 86, Rodrigo 88)

Peru - Ekvador 1:1

(Flores 69 - Estrada 2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA