≫ 

Salah će na Manea za titulu šampiona Afrike: Egipćani u penal-ruletu eliminisali Kamerun

Finale je na programu u nedelju od 20 sati

  • 0
Fudbalska reprezentacija Egipta Foto: Tanjug / AP

Fudbalska reprezentacije Egipta plasirala se u finale Afričkog kupa nacija eliminisavši domaćina turnira, reprezentaciju Kameruna nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 3:1, nakon 120 minuta bez golova.

Kamerun je ispao, a moglo je da se završi i drugačije, i to u regularnom toku meča. U 18. minutu Kamerunci su bili blizu gola, pošto je Mičel Ngadu zatresao prečku udarcem glavom.

I to nije bio jedini pokušaj Kamerunaca koji je završio na okviru gola Egipćana. U 70. minutu je Toko Ekambi uputio šut, ali je on pogodio levu stativu.

U 90. minutu je isključen Karlos Keiroš, selektor Egipta, pošto je želeo da se obračuna sa sudijom Bakarijem Papuo Gasamuom.

salah i egipćani Foto: Tanjug/Ap

Produžeci nisu doneli puno uzbuđenja, pa se pristupilo penalima. Prva serija je donela golove na obe strane, a onda smo gledali samo golove Egipta. Udarce Harolda Mukudija i Džejmsa Lea-Silikija odbranio je golman Gabaski, dok je Ndžaj šutnuo pored gola. Na drugoj strani Egipćani su bili sigurni realizatori i plasirali se u finale pogodivši sva tri izvedena penala.

U finalu će za protivnika imati reprezentaciju Senegala, a ono što je sigurno jedan od fudbalera Liverpula će podići trofej. Ostaje da se vidi hoće li to biti Mohamed Salah ili Sadio Mane.

Video: Zvezda dočekana iz Turske bakljadom i vatrometom: Ohi u neverici pri dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA