≫ 

Vlahović je već sad prva zvezda Juventusa: Gol na debiju, šanse, 90 minuta u igri!

Neverovatan je Srbin

  • 41
dušan vlahović Foto: Tanjug/Ap

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović debitovao je za Juventus protiv Verone i to od starta na terenu, pošto ga je Masimilijano Alegri izabrao da sa Dibalom i Moratom napada Veronu u meču 24. kola Serije A - i trebalo mu je 13 minuta da se upiše u strelce!

Juventus je slavio 2:0, a srpski as je bio daleko najupečatljivija figura utakmice, prva i najveća zvezda, jer je osim gola demonstrirao sav svoj raskošan talenat, ulazio u šanse i bio permanentna opasnost po gol gostiju.

Dušan je, u tom sad već najvažnijem momentu za njega, sjajno reagovao na pas Dibale, u sprintu je iza sebe ostavio sve svoje čuvare, poput vetra je stigao do lopte pre neodlučnog golmana gostiju i uspeo da ga lobuje, za delirijum na stadionu. Majstorski je sve to odradio Dušan.

Kakav debi za srpskog napadača, svemoguć je naš golgeter koji je nastavio tamo gde je stao u dresu Fiorentine. Bio mu je ovo 18. gol ove sezone.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Arena Sport TV (@arenasporttv)

Kako igrao Dušan večeras, bilo je samo pitanje trenutka kada će se opet naći u prilici ili pogoditi, jer je i pre gola, na samom početku, silovitim udarcem naterao golmana gostiju na paradu, a pred kraj poluvremena bio je još bliži pogotku. Centimetri su ga delili od gola, pošto je postavio nogu na centaršut sa krila i poslao loptu tik uz stativu.

Nastavak je doneo jednako dobar Juventus kao i u prvom delu, do neba motivisanog Vlahovića, ali i debi gol još jednog novajlije u timu, Denisa Zakarije (pristiglog iz Menhengladbaha). On je u 61. minutu bio precizan kao i Dušan u prvom poluvremenu na pas Dibale, hirurški je završio akciju i udvostručio slavlje "Stare dame".

Uz Vlahovića na terenu su od starta su bila još dvojica srpskih reprezentativaca, ali na drugoj strani, u ekipi Igora Tudora - Darko Lazović i Ivan Ilić. Posebno inspirisan bio je Lazović koji je bio i najbolji akter gostiju, no nije imao sreće da konkretnije kruniše odličnu partiju u večeri kada je njegov reprezentativni drug sa druge strane pobrao svu slavu.

Vredi reći i to da je srpski napadač proveo sve vreme na terenu što dovoljno govori o tome kakav već status uživa  u ekipi. Alegri je izvršio četiri izmene, među njima su bila trojica iz napadačke linije Morata, Dibala i Zakarija, dok je Dušan do samog kraja tražio šansu da dođe do novog gola.

Video: Vlahović zapevao italijanski hit na predstavljanju u Juventusu, saigrači oduševljeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA