≫ 

Pre 3 godine igrali Superligu, sada su revoltirani istupili iz takmičenja

Teški dani za Dinamo iz Vranja

  • 6
Dejan Osmanović Kalea Foto: Nikola Tomić

Čelnici Dinama iz Vranja odlučili su da istupe iz Srpske lige "Istok", nakon Upravnog odbora koji je održan u subotu veče!

Razlog za ovakvu odluku, kažu očekivanu, jeste nezadovoljstvo u klubu prilikom poslednje raspodele novca iz budžeta za sportske klubove iz Vranja.

- Istupamo iz lige jer nećemo više da dajemo od svojih para i nećemo više da uvlačimo klub u dugove. Dinamu za normalno funkcionisanje u Prvoj ligi Srbije, što je mesto koje nam objektivno pripada, treba oko 35 do 40 miliona dinara godišnje. Vlast nam je ovih šest godina davala pretežno 10, 16 ili najviše 20 miliona, tako da smo svake godine morali mi u klubu i prijatelji Dinama da dajemo mnogo svojih para kako bismo ga spasili od gašenja - rekao je Dragan Recko Antić, dugogodišnji alfa i omega kluba, za "VranjskeNews."

Lokalni mediji pišu da je nezadovoljstvo eskaliralo tako što je Dinamo dobio samo 6,2 miliona dinara, dok je FK Mineralac iz Vranjske Banje, koji se takmiči u poslednjem rangu, dobio dva miliona manje.

Dinamo je jesenji deo sezone završio na pretposlednjem mestu, uz oduzetih sedam bodova, što je svakako poražavajuće za klub koji je u sezoni 2018/19 igrao Superligu.

Video: Stanojević: Odrekao bih se Evrope i Kupa zarad titule prvaka Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA