≫ 

Penali, start "za zatvor", sedam golova: Atletiko bolji od Hetafea u najluđem meču La Lige

Sve je prštalo na terenu

  • 0
Atletiko Madrid, Hetafe Foto: Tanjug / AP

Fenomenalna utakmica viđena je na stadionu "Vanda Metropolitano" u kojoj je Atletiko savladao Hetafe rezultatom 4:3 u malom gradskom derbiju. Na ovom meču viđeno je baš sve - penal, i to tri penala, crveni karton i sedam golova. Utakmica puna sadržaja.

A sve je počelo u devetom minutu kada je priliku da svojoj ekipi donese prednost imao Luis Suarez, i nije je iskoristio. Izveo je Urugvajac penal, ali mu je golman gostiju Sorija odbranio taj udarac.

Anhel Korea je ispravio promašaj svog saigrača i doneo Atletiku vođstvo u 19. minutu, a Mateus Kunja je tu prednost duplirao u 27. minutu. I ništa nije nagoveštavalo da bi Hetafe mogao da se vrati, a to se veoma brzo desilo.

Već u 30. minutu prednost Atletika je smanjena, a za to je zaslužan nekadašnji napadač madridskog Reala Borha Majoral.

Tu se gosti nisu zaustavili, Unas Enel je sa bele tačke u 37. minutu doneo izjednačenje, a pet minuta kasnije ponovo sa 11 metara potpuno preokrenuo rezultat. Zanimljivo da Hetafe 10 godina nije postigao gol na gostovanju Atletiku, a večeras čak tri za 12 minuta!

Nije to bilo sve što je viđeno u prvom poluvremenu, koje je produženo čak sedam minuta, a u četvrtom minutu nadoknade Korea je svojim drugim golom na meču postavio rezultat 3:3 nakon prvih 45 minuta igre.

Veoma neprijatna scena viđena je u 58. minutu kada je Felipe, defanzivac Atletika, startovao veoma neoprezno otvorenim stopalo nad Maurom Arambarijem, a za taj start Brazilac je dobio opravdani crveni karton.

Iako se činilo da će rezultat sa poluvremena ostati isti i nakon drugog poluvremena, Mario Hermoso se potrudio da se to ne desi. Nakon jednog centaršuta iz slobodnog udarca i povratne lopte, Hermoso je ostao potpuno sam, u prvi mah se spetljao, ali je uspeo da se snađe u trenutku i u padu zahvati loptu na pravi način i tako donese svojoj ekipi važnu pobedu u borbi za Ligu šampiona.

Video: Ohi podivljao pred Delijama: Nigerijac dočekao da oseti huk Severa, njegova reakcija sve govori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA