≫ 

Sudijski ekspert besan na arbitra meča Zvezda - Radnički: Neregularna odbrana Borjana, laseri, crveni Štuliću

Raka Đurović analizirao sporne detalje u penal seriji koja je izazvala novu buru u srpskom fudbalu

  • 63
Nikola Štulić, FK Radnički Niš, laser Printskrin: Arena Sport 1

Mnogo bure izazvao je meč osmine finala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Radničkog iz Niša, gde su crveno-beli tek u penal seriji došli do prolaza dalje.

Dominirala je Zvezda tokom svih 90 minuta, ali je golman Nišlija, Filip Dujmović, branio neverovatno i sprečio branioca trofeja da u regularnom delu dođe do zasluženog prolaza, pa je sve na kraju rešila penal lutrija.

U penal seriji se istakao Milan Borjan, ali je na snimcima jasno moglo da se vidi da je u nekoliko navrata branio protivno pravilima, jer je sa obe noge iskoračio ispred linije.

Sudije su u penal seriji potpuno pogubile konce, a kako ne bismo nagađali, pozvali smo bivšeg sudiju Radivoja Raku Đurovića, koji je stručno analizirao sudijske odluke iz penal serije.

On ističe u razgovoru za Telegraf da je glavni arbitar Marko Srećković sa njegovim pomoćnicima imao niz propusta.

Za početak, pitali smo ga ono što je izazvalo najveću buru na društvenim mrežama i u fudbalskoj javnosti, a to je da li su Borjanove odbrane bile regularne.

Raka Đurović Printskrin: Youtube/Novo jutro

- Kod kaznenih udaraca je prema novim pravilima golmanima sada dozvoljeno da jednom nogom budu na liniji u momentu kada se izvodi udarac. Ako su u obe noge van linije, smatra se da je prekršio to pravilo. Ono što sam ja video, prvi penal je morao da se ponovi, tu je bilo evidentno, ostali su bili na granici - ističe Đurović, ali dodaje da su uslovi za izvođenje penala bili neregularni jer su igrači Radničkog ometani laserima.

Video: Prvi odbranjeni penal Milana Borjana

- Svi igrači Radničkog su tokom penal serije ometani laserima. Sudija ne sme da dozvoli to, mora da stvori igračima uslove da mogu regularno da izvedu kazneni udarac, ali to je ona priča o velikima i malima.

Za Raku Đurovića je sporno i isključenje Nikole Štulića.

- Te provokacije kada neko stavlja ruku na uvo ili prst na usta se vide svuda na utakmicama širom Evrope, pa se igrači ne kažnjavaju. Ali i nakon što je dobio žuti karton, nije smeo da bude isključen, jer se kartoni ne sabiraju u penal-seriji. Mogao je da bude opomenut i da ostane na terenu da može da izvede potencijalno ponovo penal.

- Setićemo se da je takva slična situacija bila, ako se sećate, u finalu Kupa prošle godine kada je Stojković dobio drugi žuti karton u penal seriji, pa nije isključen. Takođe, svi koji su utrčali sa klupe su morali da budu isključeni. Žuti kartoni mogu da se daju u slučaju da su ušli da spreče sukob, a ovde je većina ušla na teren da se dalje obračuna, što je automatski isključenje - zaključio je Raka Đurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    17. februar 2022 | 13:48

    Fudbalski savez neka ponovi penal seriju ako im je do regularnosti

  • M.D.

    17. februar 2022 | 13:48

    Bruka i sramota !

  • Njegos

    17. februar 2022 | 14:11

    Ajde ne dizite tenziju....svi znamo da je radnicki dao bodove partizanu pa nije bilo frke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA