≫ 

Šerifova bajka dobila novo poglavlje, čudo iz Tiraspolja na pragu 1/8 finala Lige Evrope

Tamo verovatno nećemo gledati Borusiju dortmund koja je potučena na svom terenu od Rendžersa 4:2

  • 0
Edmund Ado, Šerif, Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Šerifa postigli su još jedan rezultat vredan svake pažnje ove sezone, istorijske za klub iz Tirsapolja - savladali su Bragu 2:0 na svom terenu i time sebe gurnuli na prag osmine finala Lige Evrope. Kako su igrali od starta evropske odiseje, tako je i sada Šerif jak i konkretan, posebno kao domaćin, što su na svojoj koži, posle daleko zvučnijih imena, osetili i igrači portugalskog tima u četvrta uveče.

Pred njima je sada težak posao u revanšu za nedelju dana...

Strelci za Šerif bili su Sebastijen Til iz penala u završnici poluvremena i Adama Traore u 83. minutu i možda se baš taj gol Senegalca pokaže kao ključni u konačnom bilansu. U svakom slučaju, još jedan veliki rezultat za Šerif čija je evropska bajka tako dobila još jedno lepo poglavlje.

U osminu finala, kako stvari stoje, ide Šerif, ali tamo će teško Borusija Dortmund koja je do nogu potučena od Rendžersa 4:2 na svom terenu.

Vatre je bilo, i tek će biti u okršaju dva najzvučnija imena Lige Evrope, Barselone i Napolija, koji su remizirali u Kataloniji (1:1), ostavili da podno Vezuva padne odluka o putniku među 16 najboljih u drugom po jačini evro takmičenju.

luk de jong Foto: Tanjug/Ap

Gosti su vodili na "Nou Kampu" od 29. minuta preko Zjelinskog, u 59. minutu Feran Tores je izjednačio iz penala, a do kraja su navijači gledali izrazito ofanzivnu Barsu i sijaset promašaja ispred gola Merea. Najbolju, na samom kraju, nije iskoristio upravo Tores koji je iz gotovo idealne pozicije (bio sam na sedam-osam metara iskosa) gađao preko gola i tako upropastio veliku priliku da Kataloncima donese pobedu pred vruće gostovanje na jugu Italije.

Rezultati prvih mečeva 1/16 finala Lige Evrope

Barselona - Napoli 1:1

Borusija Dortmund - Rendžers 2:4

Šerif - Braga 2:0

Zenit - Betis 2:3

od 21.00

Atalanta - Olimpijakos 0:1

Porto - Lacio 0:0

Lajpcig - Sosijedad 0:1

Sevilja - Dinamo 1:0

Video: Čekić u glavu Šerifa: Delije sa Severa poslale jasnu poruku gostima u vidu koreografije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA