Partizan "pecnuo" Zvezdu: Ovo su 2 jedine pobede nekog srpskog kluba na prolećnom evro gostovanju za 30 godina

Crno-beli se pohvalili na Tviteru posle trijumfa u Pragu

  • 59
FK Sparta - FK Partizan Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana slavili su na gostovanju u Pragu protiv Sparte sa 1:0, čime su srušili neugodnu tradiciju protiv ekipa iz Češke, koje im kroz istoriju nisu "ležale".

Ekipa Aleksandra Stanojevića je golom Kvinsija Meniga u 78. minutu došla do velike pobede, koja je donela mnoge benefite crno-belima u finansijskom smislu, ali i srpskom fudbalu, koji sada gotovo i teoretski ima dva kluba u Ligi šampiona od sezone 2023/24, od čega jednog direktno u grupnoj fazi.

Euforija se i dan kasnije ne stišava u Humskoj, pa su tako crno-beli na svom zvaničnom Tviter nalogu objavili da je ovo druga pobeda nekog srpskog tima na proleće u Evropi na gostovanju u poslednjih 30 godina.

Osim pobede u Pragu, crno-beli su svojevremeno slavili 2004. godine protiv nekadašnjeg ukrajinskog Dnjipra, kada je Miroslav Radović u 88. minutu postigao jedini gol.

Jasno je kroz tekst da je između redova ova poruka upućena i večitom rivalu.

- Ovo su dve jedine prolećne pobede nekog srpskog kluba na gostovanjima od 1992. godine, pa do danas. Više od tri decenije, oba puta Partizan... - stoji u objavi crno-belih.

Zvezda je poslednju pobedu na evro gostovanju na proleće ostvarila 1992. godine, kada je 4. marta golovima Darka Pančeva pobedila Panatinaikos sa 2:0 u Atini.

Posle toga crveno-beli 25 godina nisu igrali na proleće u Evropi. Igrali su pre četiri godine u Moskvi protiv CSKA, kada je rezultat bio 1:0 za Moskovljane, dok su prošle sezone sa Milanom odigrali 1:1.

Video: Bivši Partizanov igrač provocirao Delije, nastao metež na terenu: Igrači Zvezde krenuli na Štulića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svoje ime

    18. februar 2022 | 12:11

    Partizan nije srpski klub.

  • Realno

    18. februar 2022 | 12:23

    Pobeda jeste vazna ali ovo takmicenje sluzi samo za ovakve statistike...imena protivnika govore dovoljno! Niko ozbiljan nece da igra ovo!

  • Fusbaler

    18. februar 2022 | 12:04

    Nikakva igra, jedva jedna gol...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA