≫ 

Partizan lako sa Radničkim pred večiti derbi, sukob Grobara i Lalatovića na poluvremenu

Strelci za crno-bele bili su Gomeš i Jojić

  • 66
Rikardo Gomeš Foto: Marko Jovanović

Ne podleže Partizan pritisku, samo sat vremena pošto je večiti rival smanjio prednost pobedom u Novom Sadu, crno-beli su se ponovo odmakli na pristojnu distancu od pet bodova i to tako što su u Humskoj lako savladali fenjeraša Radnički 1923 sa - 2:0 (2:0)!

Golove za tim Aleksandra Stanojevića su postigli Rikardo Gomeš i Miloš Jojić napravivši sjajnu uvertiru za revanš duel Lige konferencija protiv Sparte iz Praga, koji se igra narednog četvrtka.

Iako se danima pre meča možda i tinjala dilema da bi Radnički 1923 mogao da "poleti" na krilima novog trenera Nenada Lalatovića i iskoristi eventualni umor Partizana usled evropskog gostovanja Sparti, meč u Humskoj nije doneo nijednu dilemu u igri, kvalitetu timova, pa i poziciji na tabeli koja je jasno oslikavala razliku u klasi dva tima. Kada se na to dodaju i više nego solidno popunjene tribine i dobar osećaj navijača da pomognu crno-belima u borbi za titulu - nije bilo greške.

Tim Aleksandra Stanojevića se sve pitao od prvog do poslednjeg zvižduka prvog poluvremena, dominirao, napadao, stvarao šanse, na momente igrao izuzetno lepo, atraktivno, pa ni rezultat nije mogao da izostane.

Stanojević je u odnosu na duel u Poljskoj promeio četiri igrača u postavi, Miljkovića, Miletića i Zdjelara silom prilika, Markovića, pak, zbog obaveze prema bonus pravilu, no, u igri tima se to nije osetilo, bilo je jasno da su crno-beli silno motivisani, da im je uspeh sa Česima dodatno podigao samopouzdanje i da je samo pitanje koliko će Lalatovićev tim izdržati da se brani i kakav će posle kapitulacije biti krajnji epilog.

Sve je domaćin uradio a vreme, pritisnuo Kragujevčane od prvog sekunda utakimice, primorao ih da se brane, da paniče u nemoći da izesu loptu dalje od sopstvenog kaznenog prostora i greše na račun Partizana, koji je svaku grešku koristio da zapreti i ugrozi golmana Ognjena Lukića.

Posle nekoliko dobrih pokušaja, crno-beli su načeli goste u 18. minutu i to tako što je odbrana Radničkog loše intervenisala posle jednog od centaršuteva, loptu je potom oduzeo mladi Terzić, odigrao Menigu, a Holanđanin sa puno osećaja Rikardu, koji je akrobatskim ufarcem prebacio Lukića i doveo svoj tim u vođstvo - 1:0.

Kada je "led" probijen, Partizan je, čini se, ubacio u brzinu više i naprosto počeo da gazi Lalatovićem tim, koji nije znao šta ga je snašlo. Prilike su se ređale kao na traci, prvo je Rikardo pripremio Jojiću zicer, koji vezista nije pogodio sa četiri metra.

Usledio je niz veoma lepih akcija, od kojih je ona iz 27. minuta, u kojoj su učestvovali Rikardo, Natho, Jojić izbacivši celu odbranu i na samom kraju Menig (pokušaj udarca petom) podigla publiku na noge.

Nekoliko minuta kasnije crno-beli su ponovili minijaturu, odigravajući i petama gotovo u petercu, a tada su odbranu izigrali Saničanin, kao začetnik akcije, nastavili Rikardo i Terzić, koji je za delić sekunde zakasnio da uputi udarac, jer je želeo da se "ušeta" u gol.

Ipak, Kragujevčanima nije bilo spasa već u sledećem napafu. Igrao se 34. minut, crno-beli su napali rivala na desnom boku, gde je Jojić odigrao dupli pas sa Menigom, a zatim sjajnim udarcem slabijom,m levom nogom pogodio sam ugao Lukićevog gola za sigurnih - 2:0.

Video: Fenomenalna akcija Miloša Jojića i neodbranjiv šut sa ivice šesnaesterca posle duplog pasa za 2:0

I nije to bio kraj, Partizan je u smiraju prvog dela propustio još jednu veliku šansu, a za nju se izborio Natho, koji je prvo oteo loptu igraču Radničkog, primirio je i ostavio Rikardu, koji je zamahnuo da šutne, ali je nesebično proigrao Meniga petom, no, Holanđanin je zamalo zakasnio sa udarcem, te je izblokiran.

Tokom pauze Stanojević je u svlačionici ostavio Meniga i Terzića, ne bi li ih odmorio za mečeve koji slede, dok je na teren poslao Markovića i Jovića, ali je generalno sama igra bila nešto sporija i mirnija u nastavku, iako je Partizan sve vreme dominirao. Upravo na pauzi videli smo i sukob navijača Partizana sa istoka i trenera gostiju nenada lalatovića koji ih je zvao da siđu na teren.

Video: Lalatović zaratio s Grobarima na kraju poluvremena: Odgovorio na uvrede i pozivao na obračun

Sve je po Kragujevčane izgubilo smisao već u 50. minutu kada je Vojo Ubiparip dobio crveni karton posle duela sa Igorom Vujačićem, čime je svom timu dodatno "vezao noge" i doveo ih u još težu poziciju od one u kojoj su već bili.

Povukli su se tada gosti u potpunosti, "seli u krilo" sopstvenom golmanu i praktično samo ispucavali loptu, pritisnuti presingom Partizana na koji nisu imali odgovor ni kada su bili kompletni, a kamoli sa brojčanim deficitom.

Istini za volju, ni Partizan nije bio tako konkretan u poslednjoj trećini terena, zapravo, preciznije rečeno, ofanzivci su mahom birali lošija rešenja, kad-kad i bespotrebno komplikovali, dajući vremena odbrani gostiju da se pozicionira i interveniše.

Stanojević je uveliko "mešao" tim, poslao na teren i najmlađe Milovanovića i Baždara, očekujući da unesu novu energiju i eventualno novi gol. Ipak, sem inicijative i nekoliko dobrih pokušaja iz prekida, crno-beli nisu imali izrazitih prilika u drugom delu da ubedljivije savladaju Kragujevčane, ali im verovatno nije ni bilo bitno, jer je pobeda još ranije bila obezbeđena.

FK PARTIZAN - FK RADNIČKI KG 2:0 (2:0)

(Rikardo 18, Jojić 34)

Partizan: Stevanović, Živković, Vujačić (Ostojić 85), Saničanin, Urošević, Jevtović, Natho (Baždar 69), Jojić, Terzić (Marković 46), Menig (Jović 46), Rikardo (Milovanović 69)

Radnički KG: Lukić, Varjačić, Andrić, Gajić, Pecelj, Piščević (Maksimović 69), Milosavljević, Tomić (Trifunović 78), S. Jovanović (Brnović 69), Vidović, Ubiparip.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    20. februar 2022 | 15:15

    Ono na klupi Partizana je greh nazvati trenerom.

  • ZEMUNAC

    20. februar 2022 | 16:09

    SUDIJA POKLONI PARTIZANU AUT , ONI DAJU GOL. TAKO SE TO RADI. NAMESTALJKE KAO ZA VREME KARADJICA. KMEKAVCI MORAJU DA BUDU ŠAMPIONI.

  • Бесплатнооо

    20. februar 2022 | 15:43

    Све вас је мањее 🤣🤣😂😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA