≫ 

"Rendžers nam je dužnik, uzdam se u Marakanu": Mrkela zna šta je cilj crveno-belih

Zvezda će 10. marta gostovari u Glazgovu

  • 2
FK Crvena Zvezda, Početak Priprema Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde ulaze u krucijalni deo sezone, sledi derbi, a ubrzo posle toga i dvomeč sa Glazgov Rendžersom u osmini finala Lige Evrope. Rival, reklo bi se, baš po meri kluba sa Marakane i navijača, otud i umereni optimizam koji provejava u Ljutice Bogdana neposredno nakon današnjeg žreba u Nionu.

Trener Stanković je priznao da je pogodio rivala u osmini finala, a sprotski direktor Mitar Mrkela siguran je samo da će ekipa ići ka najvišim ciljevima i u novom sudaru sa škotskim šampionom.

- Nema lakih protivnika u ovoj fazi, Rendžers je jak tim koji je u prošloj rundi prošao vrlo jaku Borusiju Dortmund. Čeka nas težak posao, i da je bio neko drugi opet bio bih zadovoljan. Naši ciljevi su uvek isti, uvek na pobedu, uvek da prođemo. Rendžers nam je stari dužnik, pre 15-ak godina su nas eliminisali u plej-ofu za Ligu šampiona, želimo da se predstavimo u dobrom svetlu, da odigramo dobar dvomeč i verujem u prolaz dalje - izjavio je Mrkela za Arenu sport.

Činjenica da je Rendžers dao šest golova u dva meča sa Borusijom, sama po sebi dovoljno govori o snazi narednog rivala Zvezde.

- Teško je sad govoriti kako će izledati naš dvomeč, Rendžers je u usponu... Imali su problema, bili u 4. ligi pre nekoliko godina, sada se vraćaju na staze stare slave i uspeha. Igraju odličan fudbal, stručni štab će ih analizirati, a ja sam ih gledao nedavno i zaista su dobri. Naravno, mi znamo čime raspolažemo, imamo kvalitetnu ekipu i verujem da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu.

Navijači priželjkuju pristup i partiju koji je ekipa pružila minule sezone sa Milanom. Tim Zvezde je manje-više nepromenjen od tog meča, pa se priželjkuje i iskorak u odnosu na prethodnu sezonu.

- Igrački se nije mnog menjao naš tim, to je tim od prošle sezone koji je igrao jako uspešno sa Milanom. Ono što očekujem je da bude pun stadion, puna Marakana i ogromna energija. Očekujem da to igrači iskoriste i budu furiozni, da odigramo zaista dobar meč.

Na pitanje da li je problem što se revanš igra na Marakani, Mrkela je odgovorio:

- To sad u ovoj fazi nema posebnog uticaja, fuidbal je napredovao, svuda se igra isto, isti su tereni, isti uslovi, ali naravno Marakana ima svoj efekat.

Video: Umalo tuča na meču između Proletera i Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    25. februar 2022 | 16:17

    Uzmi Terzu za ruku i svojim odlaskom pomozite CZ!

  • Boske100

    25. februar 2022 | 17:06

    Da, da, Marakana kao protiv Midtjylland-a. Pakuj se sa Terzom i trenerom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA