≫ 

Demolirali Rim, oskrnavili Berlinski zid, sad stižu u Beograd: Ko su ozloglašeni huligani Fejenorda?

Gledaćemo ih u prestonici Srbije već 10. marta

  • 42
Huligani, FK Fejenord Foto: Profimedia

Fudbaleri Partizana saznali su rivala u osmini finala Lige konferencija, a to će biti ekipa Fejenorda iz Roterdama. U pitanju je jedan od najvećih klubova Holandije posle Ajaksa i PSV-a je treći po broju titula, među kojima ima i onu najvredniju - pehar prvaka Evrope.

Poslednjih godina Fejenord je u senci Ajaksa i PSV-a, a i na trenutnoj tabeli je treći, iza ova dva velikana, ali sa bodom manje od PSV-a i šest u odnosu na Ajaks.

Fejenord je ove sezone posle nekoliko godina obezbedio evropsko proleće. Poslednji put je to bilo 2015. godine, kada su igrali protiv Rome u Ligi Evrope u šesnaestini finala.

Tada je viđeno šokantno demoliranje Rima od strane huligana Fejenorda. Upravo po opasnim navijačima je ovaj klub poslednjih godina i najviše dospevao u žižu javnosti svetskih medija.

Tokom grupne faze Lige Evrope pravili su haos u duelima protiv Union Berlina. Pravili su "sačekuše" protivničkim navijačima u Roterdamu, a nisu poštedeli čak ni čelnike berlinskog kluba, koje su napali u jednom pabu u centru grada dok su ispijali piće.

Haos je viđen i u Berlinu, gde su oskrnavili i čuveni berlinski zid svojim grafitima.

Video: Holandski i nemački huligani vandalizovali Berlinski zid pred početak utakmice

Prethodno su pretili porodici direktora kluba, koji je morao iz straha da podnese ostavku, a pretili su mu zato što je želeo da renovira čuveni stadion De Kajp, kako bi bio modernizovan, ali oni ne žele ni da čuju za to.

Imali su i antisemitski grafit protiv fudbalera Stivena Berhuisa, koji ih je "izdao" i prešao u velikog rivala Ajaks.

Ove sezone su spremali sačekušu i fudbalerima Ajaksa, čiji su autobus napali pred stadionom u Roterdamu. Nije im strano i da napadnu svoje fudbalera kada igraju loše, što je viđeno pre tri sezone.

A redovno su na evropskih gostovanjima viđane žestoke tuče njihovih navijača.

Krase ih takođe i velelepne koreografije, bakljade, koje se ne viđaju često na najjačim evropskim takmičenjima zbog rigoroznih mera UEFA. Međutim, Fejenordovi ultrasi ne mare previše za to.

Pogledajte i neke od akcija Fejenordovih huligana poslednjih godina, od čega je svakako najupečatljivije demoliranje Rima 2015. godine.

Partizan je u šesnaestini finala dominantno prošao Spartu iz Praga sa dve pobede i tako zaradio ozbiljan novac, ali i koeficijente za srpski fudbal, koji je sada faktički i matematički obezbedio direktnog učesnika u Ligi šampiona.

Video: This is Partizan: Beograđani razbili Spartu a navijači slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    25. februar 2022 | 15:40

    Treba jednom da se udruze Grobari i Delije za ovakve prilike. Odbrana Beograda je u pitanju.

  • Delije

    25. februar 2022 | 15:49

    Tu smo i mi sa druge strane brda. Niko nam nece dirati grad😉.

  • Delije

    25. februar 2022 | 15:40

    Samo nek dodju cekamo ih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA