≫ 

Oglasio se Vlahovićev saigrač i podržao Levandovskog: "Odbijam da igram protiv Rusije"

Poznati sportisti nastavljaju sa iznošenjem svog stava povodom rata u Ukrajini

  • 12
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Španija - Poljska Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Poljske saopštio je da neće igrati protiv Rusije u polufinalu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru zbog invazije Rusije na Ukrajinu, a isto to je nakon svog reprezentativnog kolege Roberta Levandovskog saopštio i golman Juventusa Vojčeh Ščešni.

Iskusni golman je na Instagramu objavio sliku zastava Poljske i Ukrajine, a ispod slike je napisao poruku da neće igrati za Poljsku reprezentaciju u meču protiv Rusije.

Ščesnom je supruga iz Ukrajine, a on kako kaže ne želi da igra protiv fudbalera koji zastupaju vrednosti i principe Rusije.

- Moja supruga je rođena u Ukrajini, ukrajinska krv teče venama mog sina, deo naše porodice je još uvek u Ukrajini. Znam puno Ukrajinaca i svi su sjajni ljudi. Videti patnju na njihovim licima i strah za svoju zemlju... Ne mogu stajati mirno i da se pretvaram se da se ništa nije dogodilo.

Kada je Putin odlučio da napadne Ukrajinu, objavio je rat ne samo Ukrajini nego i svim vrednostima koje Evropa zastupa. Sloboda, nezavisnost , ali pre svega mir. Tog 26. marta trebalo bi da igramo protiv Rusije u utakmici baraža za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. I iako mi se srce slama dok ovo pišem, savest mi ne dozvoljava da igram.

Predstavljati svoju zemlju najveća je čast u karijeri fudbalera, ali je još uvek izbor. Odbijam da igram protiv igrača koji odluče zastupati vrednosti i principe Rusije! Odbijam da stojim na terenu u bojama svoje zemlje i slušam himnu Rusije! Odbijam da učestvujem u sportu koji čak legitimizuje postupke ruske vlade.

Znam da moj uticaj može da bude samo simboličan, ali pozivam FIFA i UEFA da preduzmu sve mere i kazne Ruse za svoje postupke - napisao je u svojoj objavi na Instagramu golman Juventusa i Poljske reprezentacije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Wojciech Szczesny (@wojciech.szczesny1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    26. februar 2022 | 16:10

    kada je NATO bacao bombe na Srbiju niko nije odbijao da igra protiv njih cak su i Rusi igrali sa njima ⚽ protiv Kosova mozete da igrate nije vas sramota

  • Ivo

    26. februar 2022 | 16:22

    Fifa ne dozvoljava mešanje politike u sport sto znaci da Rusija ide dalje...

  • Mirjana

    26. februar 2022 | 16:30

    Koji uvlakaci, lazovi. Godinama Ukrajinci pucaju na ruske civile. Crnji ste I'd djavola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA