Nastavljen karavan u PLS: Dobanovcima iznenađenje kola, Inđija prejaka za Šapčane

Posle duge pauze, konačno se i prvoligaški fudbal vratio na male ekrane

  • 0
Prva liga Srbije Printskrin: Youtube / Prva liga Srbije

Srbija od ovog vikenda ponovo može da uživa i u čarima drugoligaškog fudbala ove zemlje, odnosno, u čarima Prve lige Srbije. Kolo su na neefikasan način otvorile ekipe Javora i Grafičara (0:0) u petak, da bi već dan kasnije došlo do raspucavanja i ogromnog broja golova. Iznenađenje kola je pripalo Budućnosti iz Dobanovaca koja je remizirala protiv Mladosti iz Novog Sada (1:1).

Nije bilo previše burno ovo uvodno kolo u Prvoj ligi Srbije. Ko je želeo, mogao je da uživa u reviji golova širom terena u Srbiji, pošto osim utakmice Javora i Grafičara koja je igrana dan ranije, na svakoj drugoj je makar "pao" jedan gol.

Kao što je gorenavedeno, iznenađenje kola je pripalo Dobanvocima koji su odoleli ekipi iz vrha tabele, fudbalerima Mladosti i izvukli su remi (1:1), iako su gosti iz Novog Sada bili ogroman favorit pred ovaj meč. Budućnost je na ovaj način došla do veoma važnog boda, onog koji joj može značiti u daljoj borbi za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Druga ekipa iz Novog Sad u ovom takmičenju, Kabel, nastavio je sa lošim rezultatima i poražen je od Timoka sa ubedljivih 3:0. Tim iz Zaječara je ovom pobedom nastavio da prati Grafičar i Budućnost, dve ekipe koje se nalaze ispred njega na tabeli.

Zanimljivo je bilo u Inđiji gde je domaća ekipa bila bolja od Mačve iz Šapca. Inđija je tako iskoristila kiks Mladosti i sada im je pobegla na sedam poena prednosti, čime su praktično već jednom nogom zagazili u Superligu Srbije.

Rezultati 22. kola Prve lige Srbije:

Petak:

Javor - Grafičar 0:0

Subota:

Budućnost Dobanovci - Mladost GAT 1:1

Inđija - Mačva 2:1

Kabel - Timok 0:3

Loznica - Zlatibor 4:1

Rad - Bačka 1:1

Radnički SM - Žarkovo 2:0

Nedelja:

Železničar Pančevo - IMT (13.00)

Video: Sutra je šansa da se pečatira dosadašnji rad: Aleksandar Stanojević jasan pred derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA