Šta sada kada Rusije nema? Tri su opcije u plej-ofu za odlazak na Mundijal

Ona treća, kažu, je najrealnija

  • 0
Fudbalska reprezentacija Rusije Foto: Marko Jovanović

Fubalska reprezentacija Rusije u petak popodne i zvanično je izbačena iz svih FIFA i UEFA takmičenja, što znači da krajem marta definivitno neće igrati baraž za odlazak na Svetsko prvensto sa Poljskom. Naravno, ukolikos e situacija i sukob sa Ukrajinom ne reši do tada.

Međutim, to ne znači da že Poljaci iz tog polufinalnog duela izaći kao pobednici i da će se direktno plasirati u finale, pa onda tamo čekati boljeg iz duela Švedska - Češka.

Naime, određeni specijalizovani sajtovi koji se bave fudbalskom statistikom već su javili da će se najverovatnije razmatrati tri scenarija kada je u pitanju ovaj slučaj. prvi je da u plej-of ide Slovačka koja je bila treća u grupu H, drugi je da tamo ide Mađarska kao sledeća iz Lige nacija, a treći je da tri selekcije igraju jedna protiv druge.

To u praksi znači da bi Švedska najpre igrala sa Češkom u Stokholu, zatim Poljska sa Česima, da bi onda dočekali Šveđane na svom. A najbolja ekipa u krugu išla bi na Mundijal u Katar. Navodno, ova treća opcija je i najlogičnija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA