≫ 

FIFA i UEFA izbacile Rusiju iz svih takmičenja, prekinut i ugovor sa Gaspromom od 50 miliona

Zajednička odluka biće na snazi sve dok se situacija ne popravi, ukoliko do toga uopšte i dođe

  • 49
Đani Infantino, Vladimir Putin Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Ruski sportski timovi i reprezentacije na žestokom su udaru od strane čelnih sportskih međunarodnih organizacija, koje uvode sankcije ruskim sportistima povodom rata u Ukrajini.

Naime, nakon što je MOK objavio preporuku da se ruskim sportistima zabrani učešće na najvećim sportskim takmičenjima, sada je stigao novi udar - FIFA i UEFA su zvanično suspendovale sve ruske timove, da li reprezentaciju ili klubove, do daljnjeg.

Rusija je trebalo da 24. marta igra meč protiv Poljske, koja je već najavila da se neće nadmetati sa Rusijom zbog vojne intervencije Rusa u Ukrajini, ali sada to neće biti ni potrebno. Podsetimo, FIFA je pre ovog sastanka u ponedeljak prvobitno planirala da Rusiji omogući da se takmiči, ali bez imena, himne i zastave.

Navodi se da je jedini uslov da se ova odluka promeni ako se nešto radikalno ne promeni povodom situacije u Ukrajini pre utakmice koja je zakazana za 24. mart.

- Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude vektor jedinstva i mira među ljudima - stoji u zajedničkom saopštenju FIFA i UEFA.

Takođe, UEFA je odlučila da prekine partnerstvo sa ruskom kompanijom Gasprom i ugovor po kom su dobijali 50 miliona po sezoni. Odluka je stupila odmah na snagu i uključuje Ligu šampiona, Euro 2024 i sva UEFA takmičen ja reprezentacija.

Video: Na severu ruske zastave i skandiranje: Delije na večitom derbiju iznele stav o ratu u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    28. februar 2022 | 16:58

    Rusiju izbacivaju, što 1999 ne izbaciše sad, englesku, francusku, nemačku sa svetskog prvenstva jesu li naše žrtve manje vredne nego druge, slava ukrajini, živela Rusija i presednik putin...

  • Cava

    28. februar 2022 | 17:17

    Pisam vam se na sport,na mundijal,vi samozvani bogovi,gospodsri svega na svetu,e pa nece da moze,probudila se meca,zaigrala,stice i do vas!

  • Kkl

    28. februar 2022 | 16:51

    Sad ces vidjeti kontra argument, kad ovi kazu e sad nece biti svetskog prvenstva u Katru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA