≫ 

Everton dobio izvinjenje: Premijer liga priznala veliku grešku, Karamele žestoko oštećene protiv Sitija

Rodri je definitivno igrao rukom i zbog toga je morao da bude dosuđen penal za domaće

  • 0
Frank Lampard, Frenk Lampard Foto: Tanjug/AP

Everton je dobio ono što je tražio - izvinjenje. Karamele su u najmanju ruku oštećene minulog vikenda u dvoboju protiv Mančester sitija, nakon što sudija Pol Tirni i VAR arbitar, Kristofer Kavano, nisu dosudili penal za ovaj tim u 88. minutu susreta nakon što je Rodri očigledno koristio ruku da iskontroliše jednu loptu u kaznenom prostoru.

Iako se to jasno videlo na snimku, Kavano nije našao za shodno čak ni da obavesti Tirnija i da ga uputi da pogleda ponovljeni snimak, pa je Frank Lampard posle meča bio besan izjavivši da bi to "videla i njegova trogodišnja ćerka". Ovaj detalj direktno je uticao na ishod utakmice, koju je Siti dobio rezultatom 0:1.

Čelnici Evertona su zbog toga čak pisali Premijer ligi zahtevajući izvinjenje za taj postupak, kao i mnoge druge koji idu na štetu ovog kluba u poslednjim kolima. Posle svega je morao da se oglasi šef sudijske komisije, Majk Rajli i da pozove Franka Lamparda i Bila Kenvrajta, sportskog direktora kluba i da im se izvini za incident.

Ali, očigledno je da sudije i pored svega neće imati nikakve posledice za svoje velike greške, jer bizarno to bilo ili ne, Kristofer Kavano je delio pravdu na jučerašnjem meču između Barnlija i Lestera na "Tarf Muru".

U Evertonu sada samo mogu da se nadaju da na kraju sezone baš taj jedan poen neće značiti ispadanje iz Premijer lige Engleske.

Video: Spektakularan pogodak doneo je prednost Kragujevčanima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA