≫ 

Zvezda posle 20 kola pretekla Partizan: Majstorija Kataija, Voždovac "pao" za 7 minuta

Crveno-beli sa 3:0 dobili Voždovac, u strelce se upisao i Ohi

  • 40
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Od momenta kada su na proleće 2017. godine izgubili meč, istovremeno i titulu, fudbaleri Crvene zvezde ne znaju za kiks protiv Voždovca protiv kog su vezali 11. uzastopni trijumf - 3:0 (1:0)!

Ovoga puta u okviru 25. kola Superlige čime su, teniskim rečnikom, potvrdili brejk posle trijumfa u večitom derbiju i tako barem na dva sata zaseli na prvo mesto na tabeli - čekajući utakmicu Partizana protiv Mladosti iz Lučana. Podsetimo, crveno-beli su u vagustu odložili meč 5. kola SL protiv Surdulice i od tada su stalno bili u zaostatku.

Strelci za crveno-bele na "krovu"bili su Mirko Ivanić u u 34. minutu, uz pomoć defanzivca Voždovca Marka Ivezića, Aleksandar Katai u 59. minutu iz slobodnjaka, kao i Ohi Omojuanfo u 66. minutu.

Upozoravao je trener crveno-belih Dejan Stanković da njegovim izabranicima neće biti lako, te ništa nije prepustio slučaju i od samog starta je zaigrao sa dvojicom napadača - Ohijem i Milanovim Pavkovom. Takođe, nije mogoa da računa na povređenog Milana Rodića i njegovo mesto je zauzeo Strahinaj Eraković, dok je od igrača sa večitog derbija, pored pomenutog Rodića, nedostajao jedino Gelor Kanga u startnih 11.

Ohi i Pavkov se, doduše, nisu nešto posebno istakli u prvih sat vremena, ali su zato Ivanić i Katai - dvojica najboljih fudbalera Zvezde - vodili glavnu reč na terenu. Uostalom, Zvezda je posle njihovih golova i završila posao na "krovu." Pritom su obojica kreirali akciju posle koje je Norvežanin u 66. postigao svoj treći pogodak otkako je stigao na Marakanu.

Ohi je, inače, još jednom pokazao da je rasan strelac s obzirom na to da se nije video do tog 66. minuta, a onda mu je trenutak trebao da se upiše na semaforu. Da se ne lažemo, zbopg toga je i doveden...

Moglo je da bude i drugačije za Zvezdu da Milan Borjan u 18. minutu nije pokazao da je jedan od najboljih golmana u istoriji srpskog šampiona. Šut Pantovića sa 18 metara, inače bivšeig igrača crveno-belih, svi su videli praktično u golu, ali se kapiten Zvezde sjajno bacio i vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner.

Voždovac je na teren izašao sa namerom da se nadigrava i to su jasno pokazali u prvom poluvremenu. S pravom je Stanković dan ranije na konferenciji rekao da rival neće imati šta da izgubi i da je zbog toga dodatno opasniji. I bili su, što je Zvezdi s druge strane otvaralo malo više prostora u napadu nego inače.

Prva prava prilika viđena je u 14. minutu kada je Ivanić posle kontranapada šutirao pored gola. Zatim je Zvezda pogodila prečku četiri minuta kasnije, kada se lopta odbila od jednog igrača domaćeg tima, da bi Kristijan Pićini mogao u 24. da postigne svoj prvenac.

Video: Promašaj meseca Zvezdinog fudbalera: Nerealno gde je Pićini poslao loptu

Katai mu je ostavio sjajnu loptu na nekih šest-sedam metara, ali se Italijan obrukao i šutirao je u kontrasmeru. Žargonski rečeno - u rikverc! te svoje atake crveno-beli su naplatili preko Ivanića u 34. minutu. Bila je to jedna polukontra, Ivanić je vukao loptu, šutirao ka Kruniću koji je ostao na krivoj nozi nakon što je lopta pogodila Ivezića.

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili u 59. minutu. Katai je izveo slobodan udarac sa nekih 22-23 metra, bila je to idealna pozicija za dešnjaka, a Zvezdina "desetka" je maestralno tukla i Kruniću nije bilo spasa. Na krilima dupliranog vođstva usledio je i treći gol sedam minuta kasnije.

FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Katai je započeo akciju, dao je Ivaniću levo, usledio je centaršut kao Ohiju koji je iz peterca šutirao glavom pravo u mrežu. Doduše, najpre o zemlju i na taj način je donekle zbunio Krunića koji ije imao šansu da reaguje.

Posle tog gola bilo je jasno da će Zvezda dobiti ovaj meč i to je bila prilika za Stankovića da rotira. Na teren su ušli Ben, krstičić i Gajić, a priliku su u poslednjih 10 minuta dobili i Nemanja Motika i Nikola Stanković.

Crveno-beli sada imaju 66 bodova i u nedelu dočekuju Novi Pazar, dok je Partizan na 65 i utakmicom manje protiv Lučana u četvrtak popodne.

 FK VOŽDOVAC - FK CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

(Ivanić 34, Katai 59, Ohi 66)

Voždovac: Krunić, Mijailović, Milović, Ivezić, Hajdin, Purtić, Ćirković, Pantović, Ajdinović , Keita (Đurišić 46), Stoisavljević.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (Gajić 70), Pankov, Dragović, Eraković, Sanogo (Krstičić 70), Srnić, Ivanić (Stanković 82), Katai (Motika 82), Pavkov, Ohi (Ben 70)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA