≫ 

Partizan posle VAR penala u 84. minutu "preživeo" Suboticu i sprečio Zvezdu da preuzme 1. mesto

Posle dosta muka, crno-beli pokupili bodove iz Subotice

FK Partizan - FK Spartak Subotica Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Kroz iglene uši se Partizan provukao na gostovanju Spartaku u Subotici, slavio minimalcem – 1:0 i to posle krajnje sumnjivog jedanaesterca koji je, posle intervencije iz VAR sobe, dosudio sudija Lazar Lukić u 85. minutu. Taj jedini gol sa bele tačke je postigao Bibras Natho, a meč je u završnici eskalirao u velike tenzije kako aktera na terenu, tako i publike upravo zbog situacije koja je dosuđena u korist crno-belih.

Očajan teren, manjak energije i igra na mahove učinili su da u prvih 45 minuta meča u Subotici objektivan navijač, da pre toga nije bio upoznat sa situacijom na tabeli, ne bi mogao da proceni ko je favorit, a ko autsajder u meču Spartaka i Partizana.

Bez Lazara Markovića koji je vukao ekipu u minulom duelu sa Mladošću iz Lučana, bez Miloša Jojića, Marka Jevtovića i još nekolicine fudbalera, sa Lazarom Pavlovićem van ritma, crno-beli nisu delovali ubedljivo. Štaviše, Subotičani ne samo da su parirali Stanojevićevom timu u prvom delu meča, već su pred golom imali i zrelije prilke i bili opasniji.

Ništa nije navodilo na takav razvoj meča, jer, bez obzira što je teren u Subotici bio izuzetno loš i gotovo nemoguć za igru, Partizan je posle sporijeg početka uspeo da se nametne rivalu, bude više na lopti i to na polovini Spartaka, koji su u uvodnoj fazi branio i imao sreće da crno-beli ne realizuju prvu veliku priliku, koja bi utakmicu verovatno usmerila na drugačiji način.

Međutim, kada je posle akcije Slobodana Uroševića i izblokiranog pokušaja Rikarda Gomeša mladi Nikola Terzić ostao poražen u duelu jedan na jedan sa golmanom Dubljanićem, domaćinu je naglo poraslo samopouzdanje i ubrzo su snage na terenu bile potpuno izjednačene.

I ne samo to, Spartak je u minutima koji su usledili u potpunosti uspostavio balans na terenu i počeo ozbiljno da preti koristeći i spore reakcije igrača crno-belih, greške u nekim situacijama, ali i teren koji im je u svakom slučaju išao na ruku kao tle koje poznaju i bolje se snalaze na njemu.

FK Partizan - FK Spartak Subotica Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Tufegdžić je bio taj koji je prvi zapretio golmanu Partizana, Stevanoviću sa distance, a potom su Subotičani u 16. minutu promašili prvu veliku priliku. Oduzeli su loptu crno-belima na svojoj polovini, sevnula je kontra iz koje je najbolje izvukao Srećković, pošto je uspeo da uputi udarac kroz noge Vujačiću, koji je krajnjim naporom odbranio Stevanović.

Uzvratio je Partizan poluprilikom u kojoj se, posle pasa Terzića, našao Rikardo, čiji udarac je izblokiran, baš kao i Nathov u nastavku napada, iz koga su domaćini izašli “neokrnjeni”.

Bilo je to kratkog daha za Stanojevićev tim, jer je Spartak, u tim momentima bolja ekipa na terenu, ponovo vezala nekoliko dobrih napada, uz bolju igru u polju i malo je nedostajalo da subotička ekipa taj period igre kruniše golom.

Najbolju priliku je propustio Srećković u 28. minutu, iskoristivši pas Bjelovića iz dubine, odnosno ispadanje Saničanina i Vujačića, koji pokušavao da “zakrpi rupu”, ali je kestenje iz vatre na kraju izvadio golman Stevanović odbranivši dva pokušaja igrača Spartaka iz neposredne blizine. Zapretio je potom Stevanoviću i Japanac Šimura, takođe posle slabog pozicioniranja igrača crno-belih, samo je ovoga puta lopta završila pored stavive.

Tek u poslednjih nekoliko minuta prvog dela Partizan se podigao nivo igre i postao opasniji i na polovini i pred golom Spartaka. Ipak, i taj period igre se sveo na jedan dobar korner i odličan pokušaj Uroševića, koji je išao pravo u Dubljevića, a golman refleksno uspeo da ga neutrališe.

FK Partizan - FK Spartak Subotica Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

U nastavku Partizan, uz dve promene u sastavu, konkretniji, u “brzini više” u odnosu na prvi deo, ali opet nekako nedorečen, nedefinisan i nedovoljno opasan na polovini Spartaka. Lutovac i Jović je trebalo da unesu brzinu i agresivnost, nešto kasnije Holender (umesto Meniga) novu energiju, međutim, crno-beli nisu delovali kao tim koji ima prava rešenja pred golom domaćina, preciznije, pravi način da uopšte dođe do stoprocentne prilike za gol.

Kada je vrag počeo da odnosi šalu i minuti neumitno cure, Stanojević je povukao hazarderski potez, poslao je na teren i drugog napadača Marka Milovanovića i to umesto desnog beka Živkovića ne bi li na taj način dobio oružje više u poslednjoj trećini i toliko željeni gol.

Pritisak Partizana na odbranu Spartaka je posle toga pojačan, ali su nešto konkretniji napadi i prilike došli tek 20-tak minuta pre kraja meča, Mahom je Rikardo bio taj oko koga se sve vrtelo, dva puta je šutirao, pripremio priliku i Holenderu, no, Partizan je došao do vođstva iz napada koji je naizgled završen čistom intervencijom odbrane, a VAR ga je pretvorio u jedanaesterac. Krajnje sumnjiv...

U jednom od napada Jović je ušao u kazneni prostor, pokušao je da dribla Đuraškovića, koji je intervenisao, čini se, čisto, ali su arbitri iz VAR sobe pozvali sudiju Lukića da sam proveri situaciju i on je pokazao na belu tačku.

Igrao se tada 85. minut, loptu je uzao Bibras Natho i doneo veliko slavlje igračima i klupi Partizana, dok se sa tribina u Subotici čulo “lopovi, lopovi...”

Demoralisani igrači Spartaka do kraja više nisu bili opasni, dok je Partizan imao još nekoliko situacija da “podeblja” minimalac, ali su Rikardo i Milovanović donosili loše odluke, solirali, ignorišući saigrače u boljim pozicijama, pa je sve otišlo u nepovrat.

Video: Ovim golom je Partizan zapečatio sudbinu Mladosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    6. mart 2022 | 15:34

    Ide penal,pazite sta sam rekao

  • CZCZ

    6. mart 2022 | 16:05

    Na ovo je Stanijevic mislio kada je rekao da partizan nece igrati ako ne bude radio VAR HAHAHAHAHAHAHHAHAHAH

  • Braca

    6. mart 2022 | 15:33

    Pazite trener spartaka vadi tufegica najboljeg igraca a ostavlja nikolica koji se seta po terenu i daje lopte igracima partizana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA