≫ 

Zvezda za rođendan bacila petardu Novom Pazaru: Katai tri u metu, crveno-beli nastavljaju poteru za Partizanom

Ovo je bilo više nego lako za tim sa Markane

  • 43
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde na jedan lep način proslavili su 77. rođendan kluba - na Marakani su slavili sa 5:0 protiv Novog Pazara i u 26. kolu Superlige se vratili na samo dva boda zaostatka za vodećim Partizanom.

Ova utakmica nije mogla da ima bolji scenario za crveno-bele. Pobeda je na ovaj značajni jubilej bila osigurana već nakon 20 minuta igre. I to na kakav način.

Domaćin je na Marakani već do polovine prvog dela igre imao 4:0. Tri gola Aleksandra Kataija i po jedan Ohija i Mirka Ivanića odradili su posao i do 77. minuta, kada je viđen veliki vatromet na severnoj tribini povodom 77. rođendana, sve je bilo krajnje jasno.

Propast Novog Pazara počela je već u osmom minut kada se Ohi našao na pravom mestu u pravo vreme i samo ugurao loptu u mrežu gostujućeg tima.

Sedam minuta kasnije lepa akcija. Ben je poslao loptu kroz sredinu odbrane, Katai je ostao sam, obišao je golmana i poslao je loptu u praznu mrežu.

Ni pun minut nije prošao, a već je stigao i novi pogodak. Mirko Ivanić je strelac bio ovoga puta, samo što su krenuli sa centra, već je oduzeta lopta i rutinski je realizovao to crnogorski reprezentativac koji je prebacio golmana.

Ako je tada i postojala neka opcija u ovom univerzumu da se Pazarci vrate, onda je i ona nestala u 21. minut kada je Katai ostao sam u šesnaestercu i gađao ispod golmana Vujanca koji nije uspeo da spreči loptu da kompletira poker.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, iako je moglo to da bude i ubedljivije, a petarda je pukla u 56. minut - Katai je ponovo izašao na scenu, istrčao pored dva štopera i prebacio čuvara mreže za konačnih 5:0.

Ista meta i isto rastojanje - Zvezda je ponovo na dva boda od Partizana i u narednom kolu će imati isti zadatak, da slavi i da sačeka epilog susreta crno-belih.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 5:0 (4:0)

/Ohi 8', Katai 15', 21', 56', Ivanić 16'/

Stadion: "Rajko Mitić", Beograd

Sudija: Pavle Tomić

TOK MEČA:

90. minut - KRAJ MEČA! Zvezda je slavila i to je bila odavno poznata stvar, ali je sada dobila i zvaničnu potvrdu.

83. minut - Odavno je pobednik poznat i sada je lopta pretežno u defanzivnim linijama oba tima.

77. minut - Evo i vatrometa! Tačno u 77. minutu stiže i epicentar proslave 77. rođendana kluba na Marakani.

65. minut - Drže loptu crveno-beli i kada god požele, oni zaprete. Golman Novog Pazara mora da bude konstantno oprezan, jer mu uvek preti novo vađenje lopte iz mreže.

57. minut - GOOOOL ZA ZVEZDU! SADA JE 5:0! Katai je sada kompletirao petardu i postigao svoj treći gol na ovom susretu. Dobio je pas između dva štopera, izašao oči u oči sa golmanom Vujancem i izvršio laku egzekuciju.

45. minut - To je to od prvog poluvremena.

43. minut - Ohi je imao priliku, lepo je prevario svog čuvara, ostao je na šest metara licem u lice sa golmanom, ali je šutirao daleko preko gola.

38. minut - Tek sada je viđena nova prilika za Crvenu zvezdu, koja pokušava dugim loptama. Ben je dobio loptu u 16 metara, pogledao je, video Kataija i dodao mu je na nekih 18 metara, ali je udarac Kataija otišao pored gola. Za to vreme, Novi Pazar pokušava kontrama da naškodi crveno-belima, ali im ne ide od ruke.

30. minut - Malo su se umirile strasti posle veoma burnih šest minuta, stali su na loptu igrači Zvezde i čekaju novu priliku za atak na gol Pazaraca.

21. minut - GOOL ZA ZVEZDU, crveno beli vode 4:0 već u 21. minutu! Nova lepa akcija, Katai je ostao sam, u šesnaestercu i poslao je loptu ispod golmana Vujanca.

16. minut - NOVI GOL! Mirko Ivanić je strelac ovoga puta, samo što su krenuli sa centra, već je oduzeta lopta i rutinski je realizovao to crnogorski reprezentativac koji je prebacio golmana.

15. minut - Gool za Zvezdu! Strelac je Aleksandar Katai. Lepa akcija, Ben je poslao loptu kroz sredinu odbrane, Katai je ostao sam, obišao je golmana i poslao je loptu u praznu mrežu.

14. minut - Opet preti Novi Pazar, imali su ozbiljnu priliku ali nije došlo do udarca, sve zahvaljujući sjajnoj reakciji Gelora Kange.

10. minut - Ovaj gol Zvezde kao da je probudio Novi Pazar, odmah su gosti uzvratili i Delimeđac je pokušao sa 18 metara da savlada Borjana, ali je siguran i čuvar mreže Crvene zvezde.

8. minut - Gol za Zvezdu! Ohi ponovo postiže pogodak, sada već na svojstven način, na pravom mestu u pravo vreme i to je 1:0 za crveno bele.

6. minut - Ne prestaje Zvezda sa napadima od smog starta utakmice. Za sada su to sve duge lopte koje idu u šesnaesterac, ali je golman na vrhunskom zadatku.

2. minut - Već na početku meča je Zvezda zapretila. Dobili su crveno beli korner, Kanga je ubacio loptu usledila je gužva u šesnaestercu i lopta je stigla do Nenada Krstičića koji je šutirao sa 20 metara. Na sreću golmana Novog Pazara, lopta je otišla pored gola.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanovic

KOMENTAR PRE UTAKMICE I SASTAVI

Ulaz na stadion "Rajko Mitić" je besplatan za ovaj meč, a razlog je pobeda na večitom derbiju, kao i proslava 77. godišnjice Sportskog društva.

Vreme neće ići na ruku akterima meča. Sneg pada u Beogradu čitav dan, mada se ne zadržava na zemlji. Temperatura je ispod proseka za ovo doba godine i iznosi samo tri stepena, tako da uslovi za igru neće biti nimalo laki.

C. ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Ohi.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Vujanac - Vlajković, Trtovac, Joksimović, Zimonjić - Delimeđac, Lončaj - Mujezinović, Jokić, Čečarić - Ratković.

Video: Terzić: Fudbalski klub je ostvario rezultate koji će ostati zlatnim slovima upisani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    6. mart 2022 | 16:36

    Gledajte glodari kako se igra , može i Tole da sudi, ne pomaže. Gledajte i stidite se.

  • Маки

    6. mart 2022 | 16:40

    Ајмооо 14:0 због Станојла да би имао да пише жалбу 😂😂💪🔴⚪🔴⚪🔴

  • Дража

    6. mart 2022 | 16:35

    Тешка артиљерија! 💪🔴⚪🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA