≫ 

Sudijski ekspert: Nije bio penal za Partizan, VAR nije smeo da se meša!

Jokić ističe da je VAR soba ta koja je pogrešila

Sudijski ekspert Zdravko Jokić gostovao je u emisiji "Pregled kola" na TV Arena Sport i tom prilikom je istakao da penal za Partizan u Subotici nije postojao!

Jokić je istakao da je ovo velika krivica VAR sobe u kojoj je sedeo Srđan Jovanović i taj detalj iz finiša meča je detaljno obrazložio.

- Ovde je sudija blizu, iz pozicije gde može da vidi kontakt. Lukić ne svira i protiče 38 sekundi kada se VAR javio. Možda je i ranije, ali se čekao prekid. Ovde je procena sudije da nema prekršaja, sam kontakt koji je bio ne spada u jasne i očigledne greške sudije. Da je i dosdio penal, ako je smatrao, VAR ne treba da se meša. VAR nije trebalo da se meša jer to nije jasna i očigledna greška sudije. Treba da se diskutuje da li je bio prekšaj i koji intezitet. Ovo za mene, kao i za sudiju, nije prekršaj. Došlo je do kontakta, ali ne u toj fazi da je igrač onemogućen. Odigrana je lopa i noga igrača je bila ispred njega. UEFA je rekla da treba izbegavati sviranje soft prekršaja na celom terenu - rekao je Jokić koji se osvrnuo i na saopštenja:

- Mislim da je preterano, remeti odnose. I u drugim zemljama se dešavaju propusti pa se ne reaguje. Sada je bio jedan klub, prošli put je bio drugi pa tako naizmnenično.

Svoje mišljenje o penalu dao je i trener Dejan Stanković, koji je rekao da on nije postojao, dok je Zvezda pisala FSS i tražila je da mečeve večitih u plej-ofu sude strane sudije.

Video: Sudija se lomio i više puta gledao snimak pre nego što je pokazao na belu tačku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y

    7. mart 2022 | 19:13

    Penal čist kao suza, nema priče

  • Liga

    7. mart 2022 | 19:24

    I sta sad kad nije bio penal?Jel odgovara neko ili se ponistavaju bodovi ili nesto?Naravno da ne.Dzaba sad pricati.Losije i beznacajnije lige a vise lopova nema nigde.Zasto sad Spartak ali i ostali klubovi cute kad im lose sude protiv Zvezde i Partizana?Dok budu cutali nema ovde boljitka.

  • Neostrašćen

    7. mart 2022 | 20:31

    Sto puta sam pregledao snimak, svaku sličicu snimka gledao i tvrdim da je prekršaj postojao. To je bilo očigledno i bez analiziranja, ali kad neko ne želi da se pomiri sa činjenicama onda tu jednostavno ne vredi voditi polemiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA