≫ 

Debakl Partizana u Humskoj: Crno-beli vodili dva puta, pa primili pet od Fejenorda!

Težak poraz Beograđana...

FK Fejenord Foto: MN Press

Iako ne treba prejudicirati događaje, jer čuda nikada ne treba otpisati, ali treba biti realan i konstatovati da je Partizan završio svoje učešće u Ligi konferencija ove sezone pošto je u prvom meču osmine finala doživeo debakl protiv Fejenorda - 5:2. Crno-beli su dva puta vodili, golovima Bibrasa Naha i Nemanje Jovića, ali su Holanđani igrački razbili, najviše zahvaljujući neverovatnom Sinesteri, koji je pogodio mrežu i upisao tri asistencije – dvostrukom strelcu Tonstri, Gertrudi i Dezersu.

Fudbal Partizan Fejnord Fejenord Feyenoord UEFA Liga Konferencija Foto: MN Press

Da su samo znali kako će se napatiti u prvih 45 minuta meča sa Fejenordom, fudbaleri Partizana, a i stručni štab bi verovatno još pre utakmice potpisali nerešen ishod, pa i da sudija označi kraj već posle prvog poluvremena sa Holanđanima.

Daleko od toga da su crno-beli bili slabi, da se nisu borili ili želeli da se suprotstave timu iz Roterdama, jednostavno – objektivno gledajući kvalitet dva tima, dešavanja na terenu i prilike za gol - čini se da su iz sebe iscedili “suvu drenovinu” i da to nije bilo dovoljno za takvog protivnika.

Dok je "radio" adrenalin dodatno poguran bukom sa tribina, vatrometom koji je tresao ceo stadion u Humskoj, Partizan je i uspevao da parira Fejenordu, no, kada su gosti “pregrmeli” vruć početak i uspeli da se stabilizuju, bilo je jasno da su bolji tim na terenu i da je samo pitanje koliko će crno-beli uspeti da pružaju otpor.

Ako zanemarimo beg Nelsona po levoj strani na početku meča, kada se lako rešio Uroševića i uputio udarac koji je Popović nekako odbranio, početak je za Partizan bio kao iz bajke. Posle opipavanja pulsa, nekoliko napada sa obe strane, crno-beli su iz prve prave akcije postigli gol.

Igrao se 13. minut, kada je Bibras Natho dobio loptu na sredini terena, pronašao Kvinsija Meniga na ivici kaznenog prostora i porom nastavio kretanje taman toliko koliko je Holanđaninu bilo potrebno za jedan driblin i iz nehata ostavljenu loptu za Izraelca. Odapeo je Natho sa 16 metara, pogodio sam ugao i odmah pokazao da je prilikom šuta dobio udarac zbog koga ne može da nastavi - 1:0.

Dva minuta kasnije, Stanojević, već dobrano pritisnut povredama u kadru, morao je da menja i rotira, umesto Natha je na teren poslao Jovića, koga je pozicionirao na levo krilo. To je iziskivalo i pomeranje Meniga na desnu stranu, odnosno Lazara Markovića na mesto organizatora igre.

Verovatno je uticalo na dalji razvoj događaja, no, rekosmo već, Holanđani imaju izuzetan kvalitet, brzinu oplemenjenu tehnikom koju crno-beli u nastavku prvog dela naprosto nisu mogli da isprate.

Fejenord kao da je pojačao ritam posle primljenog gola, ne gubeći ni za trenutak loptu iz vida i kontrole. Pleli su gosti mrežu strpljivo, sa mnogo mašte, rizika, sa konstantnim pasom unapred i to između linija domaćeg tima, koji je u pojedinim momentima delovao nemoćno, kao u "ševi".

Takav odnos snaga je gostima ubrzo doneo i kapitel i to u 20. minutu, kada su, posle slabo izbačene lopte iz kaznenog prostora, gosti dobili posed na 25 metara, usledila je brza razmena pasova, da bi u završnici Sinistera i Tornstra izbacili nekolliko čuvara i pronašli put do mreže - 1:1.

Samo minut kasnije Partizan je imao veliku priliku da ponovo šokira Fejenord, pošto je posle kornera Jovića sjajno šutirao Urošević na prvoj stativi, lopta je išla ka Joviću na drugoj stativi, ali mu je Igor Vujačić praktično skinuo loptu pred praznom mrežom.

Nije bilo lako crno-belima posle toga, puni samopouzdanja, igrači Fejenorda su vršili konstantan pritisak, sve vreme imali loptu u posedu i napadali kao osice, demonstrirajući neverovatnu brzinu u tranziciji, kombinatoriku na malom prostoru, gde ni kompaktan blok Partizana u srednjoj zoni nije imao rešenje za neke akcije, jer su Holanđani provlačili loptu "ispod zemlje".

Imali su Stanojevićevi izabranici sreće u nekoliko navrata, prilikom udarca Kokčua sa distance, potom i posle greške Jojića u pasu, odnosno kontre koju je iz toga realizovao Sinistera, prevarivši

Vujačića, da bi Saničanin blikirao udarac u poslednji čas.

Uspeli su gosti da postignu drugi gol u smiraju prvog poluvremena i to preko Dezersa, ali je on poništen zbog očigledng ofsajda, pa je, na sreću domaćina, ritam posle toga malo opao i rezultat se do kraja prvog dela nije menjao.

U nastavku gotovo istovetan scenario – brzi gol Partizana, izjednačenje, pa dominacija Fejenorda u polju.

No, krenimo redom, tek što je počelo drugo poluvreme, Partizan je izborio korner, koji je, ispotavilo se, bio dobitna kombinacija. Bio je to 46. minut, Jojić je kao i uvek izveo udarac iz ugla,

Holanđani su za kratko intervenisali, no, lopta je pala pred Nemanju Jovića koji je sa neih desetak metara pogodio sam ugao – 2:1.

Euforija među navijačima Partizana nije ni spasla, a Holanđani su se ponovo rezultatski vratili u meč i to opet zahvaljući neverovatnom Sinisteri, za koga crno-beli jednostavno nisu imali rešenje.

Slabo osigurana lopta je došla do Kolumbijca u 51. minutu, posle čega je sjajnim lob pasom spojio Dezersa sa golom, mada se čini da je i golman Popović mogao mnogo bolje, pošto je seo na zemlju pre udarca i lopta ga je praktično “očešala” i ušla u gol – 2:2.

Sve što se posle toga dešavalo išlo je na vodenicu Fejeorda, koji je jednostavno daleko kvalitetniji tim od Partizana i sav svoj kvalitet je demonstrirao kao da se igra u Roterdamu, a ne Beogradu. Holanđani su naprosto igrački pregazili crno-bele u minutama koji su usledili i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će se meč završiti u njihovu korist.

Ređao se napad za napadom, svaki je mirisao na gol, jer su Holanđani igrali kao na video igrici i pretili iz svih oružja, posebno preko pomenutog Sinistere, koji je u 65. minutu nanizao pola odbrane

Partizana, posle čega je lopta došla do Gertrude čiji udarac je Popović samo propratio pogledom – 2:3.

Pomenuti Sinetera je dokusurio Partizan nekoliko minuta kasnije, pošto je tri asistencije oplemenio i golom i to sjajnim iz voleja za – 2:4, koji su navodili da će Partizan doživeti teži poraz na svom terenu.

Crne slutnje su se obistinile u 77. minutu, posle još jedne akcije kao na video igrama, u kojoj je bilo svega, kratkih pasova, odigravanja petom, da bi Tonstra ostao sam pred mrežom i pogodio za 2:5.

Do kraja više nije bilo neizvesnosti, baš kao što će je teško biti i u revanšu koji se za sedam dana igra u Roterdamu, a koji će verovatno biti samo puka formalnost.

PARTIZAN - FEJENORD 2:5

(Natho 13, Jović 46 - Tornstra 20, 77, Desers 51, Gertruda 65, Sinistera 71)

Sudija: Mauricio Marijani (Italija)

Žuti kartoni: Menig, Vujačić (Partizan), Aursens (Fajenord)

Partizan: Popović - Živković (Lutovac od 76.), Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (Holender od 75.) - Marković (Baždar od 75.), Natho (Jović od 16), Menig (Jevtović od 57.)

Milovanović: Fajenord: Bidžlou - Gertrejda, Traumer, Sesi, Malasija - Tornstra, Aursnes, Kokču - Nelson (Jahanbakš od 80.), Desers (Linsen od 87.), Sinistera

Fudbal Partizan Fejnord Fejenord Feyenoord UEFA Liga Konferencija Foto: MN Press
Fudbal Partizan Fejnord Fejenord Feyenoord UEFA Liga Konferencija Foto: MN Press

Fudbal Partizan Fejnord Fejenord Feyenoord UEFA Liga Konferencija Foto: MN Press

SASTAVI

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Menig, Natho, Milovanović

Fejenord: Bijlou, Gertruda, Trauner, Sensei, Malasija, Tornstra, Orsnes, Kokču, Nelson, Desers, Sinistera.

sastav Partizana Foto: Telegraf.rs

Najava meča:

Poznato je da Partizan ne može da računa na Rikarda Gomeša koji je protiv Sparte dobio crveni karton, dok je Gus Til, možda i najbolji igrač Fejenorda, u identičnoj situaciji s druge strane.

- Prezadovoljan sam formom svoje ekipe, osim derbija koji smo loše odigrali. Svaka utakmica nosi nešto novo, mi smo na jednom visokom nivou i mogu samo da kažem da sam ponosan na sve što smo uradili. Ne očekujem defanzivnu orjentaciju Fejenorda, izuzetan su tim koji imaju 20 udaraca ka golu rivala. Gde god igraju, ne odustaju od svog stila. Opasni su sa svih strana, jako su pokretljivi. Više volim da igram protiv ekipa koji nemaju takvu ofanzivnu orjentaciju. Protiv Fejenorda je teško igrati, mogu u svakom trenutku da vas ugroze - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević u najavi meča.

Video: Navijači Fejenorda pred Humskom: Žandarmerija ih prati u stopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    10. mart 2022 | 20:14

    Jel vam sad jasnoooo kolko ste ocajniiii..Da vam nije Vara i Sve Zatvorene male utkmice sklanjalice imali bi sad 10 i manje bodova od Zvezdee..Ma znate i vi too..Al ste glodariii...

  • Žika Živac

    10. mart 2022 | 20:26

    Da li vam je sad jasno da bez pomoći sudija ne mogu da igraju. Pravo stanje stvari🏁🇭🇷

  • Kamen mudrosti

    10. mart 2022 | 19:28

    Uprava napolje! A pre njih još večeras Stanojević i Jojić na prvom mestu pa ostali. Na čega mi ličimo ovo je strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA