UEFA bez milosti: Pokrenut postupak protiv PSŽ-a i Al-Kelaifija zbog sramnog ponašanja posle meča sa Realom

Videćemo koja će biti kazna za Parižane i njihovog predsednika

  • 2
Nasser Al Khelaifi, Naser Al Kelaifi, vlasnik PSŽ Foto: Tanjug/AP

Zbog nemilih scena posle susreta između Real Madrida i PSŽ-a, kada je vlasnik Parižana, Naser El-Kelaifi navodno agresivno upao u svlačionicu sudija Danija Makelija, pokrenut je disciplinski postupak protiv kluba.

UEFA je u postupku obuhvatila klub, njihovog predsednika, ali i sportskog direktora Leonarda, koji se takođe nesportski ponašao posle poraza Parižana u Madridu u osmini finala Lige šampiona.

Čelna kuća fudbala tvrdi da je pokrenula postupak nna osnovu člana 11. Disciplinskog pravilnika koji se tiče opštih principa ponašanja i člana 15. koji sankcioniše "nekorektno ponašanje igrača i zvaničnika kluba" rekao je portparol UEFA za AFP.

Sankcije za kršenje ovih odredbi mogu biti suspenzija i novčana kazna za klub. Španski mediji su preneli da su Al-Kelaifi i Leonardo bili u delu restriktivnog prostora u kojem nisu smeli da se nađu, a sve zbog prvog gola Karima Benzeme za koji smatraju da je neregularan i da je morao biti poništen.

Jedan od funkcionera je čak pretio radniku koji ga je snimao da će ga "ubiti", a UEFA je od Real Madrida zatražila snimke.

Videćemo kakav će biti ishod postupka i šta će biti sa PSŽ-om i pre svega Al-Kelaifijem.

Video: Navijači Rendžersa u delirijumu posle gola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA