Centimetri nesreće

Ako je tako, ostaje samo gola istina. Ovakva igra možda i daje nadu da se nešto može činiti

  • 15
Strahinja Eraković u duelu sa Morelosom u Glazgovu Foto: Tanjug/AP

Po internetu kruži snimak gde dva brata stoje naspram torte - jednom je omogućeno da duva u svećice, a drugi kada to pokuša, otac mu stavi kartonski tanjirić koji ga onemogući da to i učini. Frustrirajuće. Nema sumnje da se Zvezda tako osećala u Glazgovu i nema sumnje da neće misliti o tome da je rezultat mogao da bude 3:0, 0:3, 1:1, 2:2... Ali, splet okolnosti je doveo do prvonavedenog.

Statistika govori i ne govori, prilike se iskoriste ili ne iskoriste, ali sreća je falila. Ko kaže da Zvezda nije više zaslužila protiv Rendžersa, taj ili nije gledao utakmicu ili nema baš dobre namere.

Centimetar nesreće ovde, centimetar nesreće onde, splet nesreće onamo, prsti nešto duži ovamo... To je fudbal, izgleda.

Simptomatična je kazna koja uvek usledi kada crveno-beli stoje na VAR ili penal od gola. Kako usledi radovanje, tako dođe razočarenje, a onda i neznatno kasnije šok.

Sve to, pa tri puta.

Aleksandar Katai je, kada se sve zbroji, bio na nekoliko centimetara od tri gola. Ne od jednog, nego od tri. Srnić da je bio samo nekoliko centimetara izvan 16 metara, ne bi napravio penal. Da je Tavernije još centimetar zakrivio stopalo, lopta bi završila na stativi. Da je samo centimetar... Ma, ne vredi. Nema se šta plakati nad sudbinom, jer je pokazana dobra igra.

Poraz jeste ubedljiv, ali igra je bila dovoljno dobra da ga uopšte ne bude. Nema kome posebno da se zameri osim sreći.

Pa prečka Kange, pa Ben trese mrežu iz odbitka i ofsajda.Više od pola teksta sam, evo, već proveo u naraciji nesrećnog spleta događaja. Više od pola teksta sam, evo, već proveo u tome "šta bi bilo kada bi bilo". Možda ni to nije dobro, ali je pošteno. Ne sme se ovaj poraz pamtiti po rezultatu, zato, izgleda, ovo sada i činim.

Hajde, nemojmo da oduzimamo ni Rendžersu koji se izborio za svoje stvari, dobio sve te silne centimetre u svoju korist i stao sada jedan veliki korak ispred. Ipak, ništa nije gotovo dok ne bude gotovo.

Bitno je da Zvezda održi ovaj nivo igre i da se nada da minimalna distanca ponovo neće praviti problem. A, i, ispucana je sva nesreća u Glazgovu, teško da je ostalo nešto i za Beograd.

Ako je tako, ostaje samo gola istina. Ovakva igra možda i daje nadu da se nešto može činiti.

Video: Fenomenalna navijačka koreografija na Ajbroksu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    11. mart 2022 | 10:32

    Realno izgubismo sa 3-0 na pravdi boga. Skoro nas nije ovako poterao maler na nekoj utakmici.

  • Miloš

    11. mart 2022 | 10:13

    Momcima se nema šta zamjeriti, falilo je to nešto ali igra kao igra je odlična, što je i najbitnije. Rendžers pada u Beogradu 100%. Da li će biti dovoljno za prolaza, o tom po tom, ali pobjeda se neće dovoditi u pitanje.

  • Schumi

    11. mart 2022 | 09:42

    Одличан текст. Браво!!! И надасве реалан. Очигледно нам се вратило за Салцзбург, Копенхаген и слично... Нема везе, идемо даље. Момци су играли мушки фудбал. Нема много шта да им се замери. Штета за бар један гол што нисмо дали али то је што је. Нека загрми Маракана у четвртак па да видимо шта можемо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA