Lalatovićeva defanzivna klinika na testu u Lazarevcu, traži se četvrta u nizu, Švaba je prepreka

Kragujevčani su u ozbiljnom naletu

  • 1
Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Nenad Lalatović je preporodio Radnički. Potpisao je temperamentni trener tri vezane pobede u Superligi, tri bez primljenog gola, sa po jednim datim u svakoj utakmici. Defanzivna taktika je upalila. Lalat je uozbiljio ekipu, konsolidovao i podelio prave uloge svojim učenicima. Sve deluje savršeno po sastav iz Šumadije. Svi žele da to tako ostane, da potraje koliko može.

Naredna stanica za Radnički i nova prilika da se nastavi serija je Lazarevac. Biće to sudar dva tima čija je forma u galopirajućem zaletu. Tim Dejana "Švabe" Đurđevića beleži isto tako dobar niz rezultata, posebno na svom terenu gde su bez bodova u ostajali Vojvodina, Voždovac, Proleter, TSC...

- Kolubara je dobar tim sa dosta kvalitetnih igrača, poput Petra Bojića, koga sam svojevremeno imao priliku da treniram u Vojvodini i koga sam želeo da dovedem u Radnički 1923 u finišu zimskog prelaznog roka, ali je finansijska ponuda Kolubare bila izdašnija od naše, tako da je on na kraju završio u Lazarevcu - bilo je prvo što je rekao Lalatović u najavi utakmice koja se igra u nedelju od 13 sati.

Svestan je Lalatović da je Lazarevac teško osvojiv i za jaće timove od njegovog. Ali, veruje u trenutni uzlet, u elan koji nosi Kragujevčane u minula tri kola.

- Svakako da nas očekuje teška utakmica, posebno jer nećemo moći da računamo na Mirića zbog kartona, odnosno Ubiparipa koji ima problema sa povredom, ali nemamo nameru da tražimo bilo kakav alibi. Idemo u Lazarevac da se prikažemo u što je moguće boljem svetlu i da probamo da ponovimo igru iz drugog poluvremena utakmice sa Metalcem. Mi smo u takvoj situaciji da je za nas svaki bod bitan i ja bih iskreno bio zadovoljan da se iz Lazarevca vratimo neporaženi - poručuje šef struke ekipe iz srca Šumadije Nenad Lalatović.

Nenad Lalatović Foto: Marko Jovanović

Lalatović ističe da je jako zadovoljan činjenicom da njegov tim nije primio gol na poslednje tri utakmice i smatra da je upravo to, uz dobru atmosferu u ekipi, jedan od ključnih razloga rezultatskog uspona kragujevačkog superligaša.

- U fudbalu je, kao i u životu, uvek defanziva najbitnija. Kada znaš kako da se odbraniš, da ne primiš udarac, onda možeš da računaš na pobedu. Drago mi je da su i moji igrači shvatili da je dobra i organizovana igra u defanzivi glavni preduslov za dobre rezultate. Mi smo, uostalom, ove tri prethodne utakmice i dobili zbog toga što nismo primili gol - konstatuje strateg Kragujevčana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    11. mart 2022 | 21:57

    Radnicki je unistitelj kragujevackog fudbala,,sve pare u gradskom savezu ide radnickom, placa se ostanak u ligi, a cena je da drugi klub u kragujevcu srpskoligas se rastura, igraci napustaju klub zbog nedostagka para, pa je lptanje da li ce srpskoligas imati 11 igraca za drugo kolo...o ekipama nizih rangova u Kragujevcu i da ne pricam...beda, sramota i bezobrazluk..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA