≫ 

Čelsi ne može da prodaje karte svojim navijačima: Traži prazne tribine na gostovanju

Zanimljiv predlog plavaca

  • 1
FK Čelsi - FK Njukasl Foto: Tanjug/AP

Nakon uvođenja sankcija Romanu Abramoviču od strane Vlade Velike Britanije svi računi ruskog oligarha, ali i njegovih biznisa, su blokirani, pa samim tim posledice snosi i Čelsi. "Plavci" ne mogu da obnavljaju ugovore sa igračima, da dovode nove fudbalere, ali ni da prodaju stvari iz klupske prodavnice i karte za mečeve. Baš zato londonski klub traži da meč FA Kupa igra pred praznim tribinama.

Rival Čelsiju u osmini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja biće Midlsboro, najveće iznenađenje u dosadašnjem delu takmičenja. Klub koji se trenutno nalazi u Čempionšipu prvo je savladao Mančester junajted na gostujućem terenu, a zatim je na svom stadionu srušio Totenhem. "Nagrada" za taj rezultat došla je u vidu još jednog spektakla na Riversajd Stadionu, pošto u goste dolazi aktuelni šampion Evrope.

Ipak, londonski plavci žele da se taj meč igra pred praznim tribinama, zato što navijači tog kluba ne mogu da dođu do karata.

- Za takmičenje je važno da se utakmica protiv Midlzbroa odigra, ali tražimo od odbora FA da se meč igra iza zatvorenih vrata zbog pitanja sportskog integriteta. Čelsi je svestan da bi takva odluka imala ogroman uticaj na Midlzbro i njegove navijače, kao i na naše navijače koji su već kupili ograničeni broj ulaznica pre uvođenja sankcija, ali verujemo da je tako najpravednije u sadašnjim okolnostima - piše u saopštenju Čelsija.

Meč između Midlsboroa i Čelsija na programu je u subotu 19. marta.

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA