Zvezda nosilac u svim rundama kvalifikacija, ako bude prvak Srbije: Ovo su potencijalni rivali

Jasno, gledali smo trenutnu tabele u šampionatima - uz napomenu da crveno-beli moraju najpre da završe ispred Partizana ukoliko žele da uživaju u benefitima

  • 34
FK Crvena Zvezda - Rendžers Foto: Nikola Tomić

Jeste Crvena zvezda u četvrtak veče završila svoje učešče u Ligi Evrope za ovu sezonu, ali je istovremeno napravil sjajan posao i podlogu za sledeću kada je u pitanju Liga šampiona. Naravno, pod pretpostavkom da na kraju bude prvak Srbije!

Crveno-beli su trijumfom nad Rendžersom došli do 46.000 bdoova i na rekordno 34. mesto UEAF rang lioste, što će im potencijalno na leto doneti status nosioca u svim kvalifikacionim rundama za ulazak u LŠ.

Nevezano za svoje rezultate, Zvezdi je trebalo da Kopenhagen ispadne što ranije i da Slavija u međuvremenu do kraja sezine ne bude prvak. Tim iz Praga trenutno zaostaje tri boda za Viktorijom iz Plzenja, ali su Dancu i međuvremenu završili učešće i ostaju ispod crtve.

U zavisnosti od situacije sa ruskim klubovima, postoji mogućnos da Zvezda kvalifikacije počne od 3. kola. To automatski znači da imaju zagarantovanu grupnu fazu Lige Konferencija.

Ukoliko ruski timovi, pak, bbudu u šeširima za naredna evrotakmičenja, crveno-beli bi put ka grupnoj fazi krenuli iz drugog kola. Gledajući trenutnu situaciju u šampionatima, a naravno da dosta toga može da se promeni, Zvezdini rivali mogli bi da budu Bodo Glimt, Maribor, Slovan Bratislava, Helsinki, Žalgiris, Cirih, TNS, Diderlanž i makabi Haifa.

Zvezda bi kao nosilac u 3. kolu mogla da igra protiv timova kao što su Malme, Ludogorec, Šerif, Kluž, Apolon i Ferencvaroš, dok u plej-ofu potencijalni rivbali bili Kopenhagen, Plzenj, Karabag i Trabzon.

Šahtjor, Dinamo Zagreb, Zvezda i Olimpijakos su četiri ekipe nosilaca, s tim što bi Grci išli ispod i bili bi potencijalni rival srpskog šampiona ukoliko Slavija bude prvak. Razlog - pomenuti češki klub ima 51.000 bodova i išli bi ispred Dinama.

Koliko su Zvezda i Partizan, a pogotovo crveno-beli, učinili ove sezone, govori i podatak da će Srbija u sezoni 2023/24 imati dva predstavnika u Ligi šampiona i da že šampion najverovatnije ići direktno u grupnu fazu.

Video: Delije poslale jaku poruku: Sve što tražimo je mir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸 🇷🇺 Srbija

    18. mart 2022 | 07:59

    Bilo bi dobro da napravite clanak ko je koliko doneo poena Srbiji… i ko je najzasluzniji za to!

  • Da

    18. mart 2022 | 08:14

    Znaci, vec je odluceno ko ce biti sampion? Pa to je bilo i za ocekivati. Tako je naredjeno.

  • Djole

    18. mart 2022 | 07:51

    Nece biti sampion Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA