≫ 

Novo priznanje za najboljeg srpskog FIFA VAR sudiju: Đurđević uz Hrvata sudi derbi lige

Biće to borba za prvo mesto šampionata u Kuvajtu

  • 2
Dalibor Đurđević Foto: Privatna arhiva

Najbolji srpski FIFA VAR sudija Dalibor Đurđević još jednom je pokazao da je veoma cenjen u svetu fudbala! Nakon što je tokom karijere pomoćnog sudije odsudio sve što je mogao, te često angažovan i za velike derbije na azijskom kontinentu, Đurđević je "istim putem" nastavio i kada je u pitanju VAR tehnologija!

Naime, Đurđević je dobio poziv i veliko poverenje Fudbalske federacije Kuvajta da obavlja dužnost VAR sudije na derbiju tamošnje lige između Kazme i Al Arabija - duela prvoplasirane i trećeplasirane ekipe između kojih je samo dva boda razlike. Istovremeno, ovo je još jedno veliko priznanje za srpske sudije i FSS.

Utakmica se igra u subotu od 17.45 časova, a sudiće je najbolji hrvatski sudija Ivan Bebek kog je za ovaj meč delegirao Majk Besler, nekadašnji član FIFA i aktuelni predsednik Sudijske organizacije Kuvajta.

Što se tiče samog Đurđevića, on se na početku tekuće sezone, na poziv predednika Sudijske komisije Kipra Milorada Mažića, prihvatio i posla glavnog VAR instruktora gde zajedno sa Milovanom Ristićem edukuje kiparske sudije. I sudeći po nedavnim natpisima tamošnjih medija, sjajno im ide s obzirom na to da su Srbi poprilično "utegnuli" organizaciju.

Video: Da je moglo bolje, moglo je, ali preponosan sam!: Stanković zadovoljan posle meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    18. mart 2022 | 15:36

    Bravo, a za derbi u Srbiji, Terzici, Simovici, Lukici.. Ovi najbolji neka idu po svetu

  • M-78

    18. mart 2022 | 13:10

    Smesno....mi i fudbalske sudije....😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA