Terzić udahnuo novi život Partizanu u Surdulici: "Pravi smo tim, možemo do titule"

Bonus crno-belih još jednom opravdao poverenje stručnog štaba i golom značajno doprineo uspehu protiv Radnika

  • 16
Nikola Terzić Foto: Marko Jovanović

Pobeda Partizana u Surdulici (2:1) mogla bi da ima izuzetnu važnost u nekim budućim kalkulacijama u borbi za šampionsku titulu, jer ne samo da je ponovo izjednačila crno-bele na tabeli sa Crvenom zvezdom, već je izvojevana u teškom momentu za tim, u gotovo nemogućim uslovima za igru i to protiv Radnika koji do utakmice sa izabranicima Aleksandra Stanojevića nije primio nijedan gol u prolećnom delu sezone. Jedan od junaka, uz Rikarda Gomeša kome je ta uloga u “opisu radnog mesta” svakako je mlađani Nikola Terzić, koji je posle početnog minusa vratio tim iz Humske u egal, da bi napadač sa Zelenortskih ostrva doneo veliko olakšanje kompletnom klubu i navijačima.

Terzić je ukazano poverenje Stanojevića još jednom iskoristio na pravi način, a posle osvajanja tri boda u Surdulici kaže:

- Utakmica je bila teška i značajna. Kada smo se pripremali, znali smo da će biti veoma zahtevna, jer je Radnik ekipa koja dosad nije primila gol u drugom delu prvensta, igra odlično kod kuće, teško ju je pobediti. Ako dodate na sve i težak teren na kom nije moglo da se igra, a morali smo brzo da se adaptiramo na njega i sve oko nas, ovo što smo uradili čini nas ponosnim. Osvojili smo bitna tri boda – jasan je Nikola Terzić.

Partizanov “bonus” napominje da mu gol protiv Radnika mnogo znači, ali ne zaboravlja ni minijaturu Kvinsija Meniga kojom je izbacio dva čuvara i pripremio mu priliku da pogodi mrežu.

- Presrećan sam, pogodak mi znači, a na teškom gostovanju imao je još veći značaj za tim. Došao je kao nagrada za trud tokom čitave sezone. Kvinsi Menig je odigrao odličnu utakmicu, probio po desnom boku, čekao sam loptu u šesnaestercu i slabijom, desnom, nogom pogodio.

Trener Stanojević je posle meča hvalio mentalnu snagu ekipe. Sa tom konstatacijom saglasan je i mladi Terzić.

- Odlično smo ušli u utakmicu i pokazali karakter. Posle primljenog gola reakcija je bila neverovatna, brzo smo izjednačili, nastavili da ređamo šanse u želji da dođemo do preokreta u prvom poluvremenu. Pošto smo izašli na teren u drugom, brzo smo postigli još jedan gol i preokrenuli rezultat u korist! Do samog kraja smo pokazali karakter, da smo pravi tim i svi kao jedan.

Veruje mladi Jagodinac da je upravo pobeda u Surdulici ubrizgala novu dozu samopouzdanja timu, potrebnu za završnicu koja će uslediti posle odmora i pauze.

- Pobeda je osvežila tim. Najteže gostovanje i baš bitni bodovi. Sve je bilo kako bi trebalo, kako trener Stanojević zahteva od nas u takvim utakmicama. Uzdigili smo se posle remija sa Napretkom, igramo odličnu sezonu, u trci smo za titulu, stigli smo do osmine finala Lige konferencije. Sada nam predstoji reprezentativna pauza, gde će svi odmoriti i biti spremni za nastavak prvenstva.

Na kraju, naravno, i borba do kraja sa Crvenom zvezdom.

- Naravno, uveren sam da možemo do titule! Ima dosta da se igra. Spremni smo za nastavak i nadamo se da cemo slaviti na kraju – zaključio je Nikola Terzić.

Video: Rikardo i Terzić spasili crno-bele u Surdulici: Partizan u 93. minutu umalo ostao bez pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    22. mart 2022 | 12:38

    DA ZVEZDA NEPOSTOJI BILI BI SIGURNO PRVACI

  • Uros

    22. mart 2022 | 12:44

    Posle onoga juce, kako te nije srqmota da izjavis tako nesto? I ti i populqrni Stanojevic! Ono juce je tolika sreca u 93 minutu, prvo precka, pa onqj drugi sa 4 metra ili ne zna, ili nece..

  • Tihi

    22. mart 2022 | 13:43

    Da mozete ne mozete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA