"Za Srbiju se igra sa ljubavlju, strašću i željom": Tadić biranim rečima o Piksiju, ekipi, zajedništvu

kapiten fudbalera Srbije govorio dan pre prijateljskog meča sa Mađarima o kvalitetu Piksijevog tima

  • 0

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić odgovarao je na pitanja novinara u Staroj Pazovi na temu prijateljske utakmice sa Mađarskom (četvrtak 19:30), uz njega je bio i selektor Dragan Stojković, a obojica su saglasni da se pobednička niska rezultata Orlova mora nastaviti iako se radi o meču koji nema nikakav takmičarski značaj.

Mađarske novinare je interesovao stav lidera Ajaksa o tome da li mu i koliko prijateljska utakmica predstavlja motivaciju u odnosu na takmičarsku.

- Pa mislim, kao što je Mister (Piksi) rekao, ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, moraš da imaš veliku želju na svakom treningu, svakoj utakmici. Nebitno je da li ima najveći značaj, nebitno da li je prijateljska. U svakom trenutku je cilj da prikažeš svoju igru, da pokažeš koliko si ozbiljan, da pokažemo da smo na pravom putu i pripremimo se u najboljem smeru. Želimo da pokažemo da smo i dalje onakvi kakvi smo bili u kvalifikacijama - poručio je Tadić.

Naredno pitanje mađarskih kolega bilo je da li Tadić pridaje značaj što je Srbija u trećem "šeširu" u žrebu parova na Mundijalu, ili je to nebitno.

- Mislim da nam je to sasvim nebitno. Pokazali smo, od kada je Mister došao, da smo fokusirani samo na našu igru, na nas, i to nam savršeno prija. Momci i svi ovde osećamo samopozdanje, fokusirani smo samo na nas i bitno je samo kako mi da odigramo. Naravno, voleli bismo atraktive proivnike, i biće tako, jer je to Svetsko prvenstvo. U svakom slučaju fokusirani samo na našu igru i neće biti problema.

Sergej Milinković Savić, Dragan Stojković Piksi, Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Po imenima Srbija je respektabilna selekcija, tvrde Mađari, koji su od kapitena Orlova želeli da čuju koje su to glavne karakteristike igrača, čitave ekipe, i koji si krajnji dometi.

- Bili smo i pre jaki indvidulano, ali mislim, otkad je Mister došao, da nam je usadio zajedništvo, okupio nas, stvorio dobru atmosferu, pozitivnu, iskrenu, i onda se sve to sklopilo. Tek onda taj individualni kvalitet dođe do izražaja. Svako radi što treba da radi, što se očekuje od svih i onda nema problema. Vlada zajedništvo, sloga, uživanje, jednostavno znamo šta predstavlja naša zemlja. Igramo sa ljubavlju, strašću i sa željom da to i lepo izgleda i da navijači uživaju.

Sa svim utakmicama do kraja 2022. godine Tadić će "prebaciti" brojku od 90 utakmcia za nacionalni tim i otud pitanje - da li je ambicija da postane novi rekorder Srbije?

- Nikad, stvarno, nisam razmišljao o tome, to je totalno nebitno, stvarno nebitna stvar. Bitno je šta postigneš sa ekipom. Ovo će mi biti drugo Svetsko prvenstvo, to se gleda, i šta tamo napraviš, a ovo da li si odigrao 10, 20, 50, 150 utakmica - to je totalno nebitno.

Tadić je na kraju rekao da će prijateljska utakmica sa Mađarima poslužiti ekipi da se pokaže i dokaže, da potvrdi ono što svi vide i misle o Orlovima - da su velika ekipa.

- Želiš da pobediš, svaka utakmica te tera da budeš bolji, svaki trening, a ovaj meč iako nema preveliki značaj takođe želiš da pobediš. To je u krvi svakom sportisti, težimo ka tome. Ali, naravno, želimo to da uradimo sa stilom, da uživamo, da smo srećni, da uživamo i navijači da uživaju, a rezultati će da dođu.

Video: Tadićeva golčina za ekstazu na tribinama: Prelepom kiflom spasao Ajaks poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA