≫ 

Ko je čovek koji je srušio Italiju? Igra u klubu sa partizanovcima, dao poslednji gol za tim koji se ugasio

Makedonac Trajkovski je saigrač sa Vladimirom Stojkovićem, a trener mu je Vuk Rašović

  • 5
Aleksandar TRajkovski Printskrin: Instagram/alextrajkovski8

Iako je jedna od najvećih zvezda svoje reprezentacije, verujemo da pojedini ljubitelji fudbala nikada nisu čuli za Aleksandra Trajkovskog koji je u četvrtak veče ušao u istoriju Severne Makedonije!

Međutim, posle gola u nadoknadi vremena kojim je Italiju, aktuelnog prvaka Evrope, izbacio iz baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, ime momka rođenog u Skoplju postalo je popularno širom sveta.

Sa 21 golom na 76 mečeva u dresu nacionalnog tima, ovaj 29-godišnji napadač se na listi najboljih strelaca Severne Makedonije nalazi odmah iza Gorana Pandeva. Čak četiri je dao u poslednjim kvalifikacijama gde su Makedonci završili na drugom mestu iza Nemačke.

Trajkovski je profi karijeru počeo 2009. u Cementarnici, da bi posle godinu dana otišao na probu u Čelsi. Tamo je za U 19 tim postigao gol protiv Botafoga na turniru u Amsterdamu, ali je njegopv sledeći klub bio Inter iz Zaprešića gde je za sezonu dao četiri gola na 15 mečeva.

Proveo je četiri godine u Zulte Varegemu, a 2015. gdoine je prešao u Palermo. Da, na isti onaj stadion gde je postigao istorijski gol protiv Italijana. Zanimljivo, Trajkovski je čovek koji je strelac i poslednjeg gola za Palermo pre nego što se ovaj slavni klub ugasio 2019. godine.

Tri godine je proveo igrajući za Majorku, uz jednu pozajmicu u Dansku, a januara ove godine stigao je u Al Fahju i postao je saigrač Vladimiru Stojkoviću, dok mu je trener Vuk Rašović.

Za reprezentaciju je debitovao 2011. godine protiv Azrebejdžana, dok je dve godine kasnije postigao prvi gol - protiv Bugarske. Krajem 2015. je postigao het-trik protiv Crne Gore i to mu je samo učvrstilo poziciju u izboru najboljeg fudbalera države te godine.

Zanimljivo, te 2015. godine Trajkovski je stao na "ludi kamen", iz braka ima jednog sina, a vi u nastavku možete pogledati fotografije njegove supruge:

Video: Ogromno slavlje Makedonaca posle istorijske pobede: Ori se svlačionica u Palermu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA