≫ 

Koga bi Srbija mogla da izvuče na žrebu za Mundijal, ako bi on bio održan sada?

Poznato je do sada 19 učesnika Svetskog prvenstva u Kataru

  • 9
Srbija, žreb, Mundijal 2022, Katar, Svetsko prvenstvo u fudbalu, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Profimedia

Jučerašnji dan doneo nam je nova četiri učesnika Mundijala u Kataru, pošto su vize obezbedili Japan i Saudijska Arabija iz Azije, kao i Urugvaj i Ekvador iz Južne Amerike. Tako je sada poznato 19 učesnika i sve je manje mesta, koja će biti dopunjena u narednih nedelju dana.

Očekuje se da uskoro vize obezbede i Kanada, Meksiko i SAD iz Konkakaf zone, takođe će biti poznata i dva evropska predstavnika iz baraža, dok će se poslednji odrediti naknadno u junu, jer je Ukrajini odložen meč sa Škotskom zbog rata u Ukrajini.

Prvi šešir je faktički već popujen. Pored domaćina Katara, tu su Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i ostaje da se vidi da li će tu biti Portugalija, koja ima baraž finale sa Makedoncima, koji su šokirali Italiju sinoć, ili će umesto njih tu upasti Danska.

I drugi šešir je skoro popunjen, ostaje samo da Meksiko i SAD, koji su u dobroj situaciji, samo potvrde u preostala dva meča da će putovati za Katar.

Treći šešir se gotovo sada nazire, ostaje samo da se vidie ishodi afričkog baraža i duela Švedska - Poljska, da se vidi koje će se četiri ekipe pridružiti Srbiji, Japanu, Iranu i Južnoj Koreji.

Najneizvesnije je u poslednjem šeširu, gde su poznate dve od šest ekipa. Gotovo je sigurno da će tu biti i Kanada, dok je ostalih pet teško predvideti, a neke će biti poznate tek posle intekontinentalnog plej-ofa, koji je na programu 13. i 14. juna.

Prema trenutnoj situaciji, uz činjenicu da je pretpostavka da će bolje rangirane ekipe opravdati ulogu favorita u baraž mečevima i do kraja kvalifikacija, situacija u projektovanom žrebu izgleda ovako:

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal*

Drugi šešir: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska

Treći šešir: Švedska (Poljska)*, Senegal*, Japan, Iran, Srbija, Maroko*, Koreja, Nigerija*

Četvrti šešir: Tunis*, Kanada*, Kamerun*, Ekvador, Saudijska Arabija, Vels*, Peru*, Kostarika*

Žreb za Mundijal u Kataru na programu je 1. aprila.

Napišite nam u komentaru koga biste voleli da vidite u grupi sa Srbijom.

Video: Piksi pred Mađare: Srbija osim Vlahoviča i bez Milenkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    25. mart 2022 | 10:59

    Katar, Švajcarska, Saudijska Arabija 👌

  • Najbolja grupa

    25. mart 2022 | 11:14

    Katar, Švajcarska, Srbija, Kostarika

  • Tihi

    25. mart 2022 | 16:25

    Necemo izvuci nikoga. Diskvalifikovace nas zbog neuvodjenja sankcija Rujsiji i umesto nas ce igrati verovatno Italija. Zivi bili pa videli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA