Burak Jilmaz se povukao iz reprezentacije: "Sanjaću taj penal do kraja života"

Skupo je Tursku koštao promašen jedanaesterac

  • 0
Burak Jilmaz Foto: Tanjug / AP

Kapiten, i tragičar fudbalske reprezentacije Turske u meču protiv Portugala, Burak Jilmaz odlučio je da završi svoju reprezentativnu karijeru. Iskusni napadač se na taj potez odlučio nakon eliminacije svoje reprezentacije u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo, za šta je jedan od najvećih krivaca upravo on, pošto je promašio penal u 85. minutu.

Jilmaz je imao priliku da, nakon što je postigao prvi gol, svoju selekciju potpuno vrati u utakmicu i izjednači na 2:2, ali je promašio jedanaesterac na manje od 10 minuta pre kraja utakmice.

Očigledno da nije mogao da pređe preko svog promašaja, te se odmah odlučio da se povuče iz reprezentacije.

- Kada smo izborili penal, rekao sam sebi da je to siguran gol. Počeo sam da razmišljam o onom što dolazi posle penala. Nisam ni pomislio da bih mogao da promašim i potpuno sam razočaran posle svega. Žao mi je. Sanjaću svake noći u ostatku svog života kako dajem ovaj penal.

Jilmaz je najavio i podmlađivanje reprezentacije, istakavši da veruje u svoje naslednike.

- Našoj zemlji je potrebno da zastavu predamo u ruke mlađe generacije, za stvaranje nove strukture. To je ispravna stvar. Mislim da će naši mladi zemljaci uraditi sve što je potrebno da nastave u pravom smeru.

Koliko je teško pao promašaj ljudima u Turskoj najbolje govori video snimak objavljen na društvenim mrežama, u kom jedan navijač puca u televizor nakon promašenog penala Jilmaza.

Video: Ogromno slavlje Makedonaca posle istorijske pobede: Ori se svlačionica u Palermu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA