≫ 

Ameri i Meksiko samo čudom mogu da ostanu bez Mundijala u poslednjem kolu

Ove dve selekcije su već viđene u Kataru

  • 0
Kristijan Pulišić Foto: AP/Tanjug

Nakon što je fudbalska reprezentacioja Kanade kao prva u grupi obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, njima su se, posle utakmice sa Panamom, praktično pridružile i Sjedinjene Američke Države koje samo čudo može da odvoji od odlaska u Katar!

SAD se nalaze na drugom mestu sa 25 bodova, koliko ima i Meksiko, dok u sledećem kolu gostiju Kostariki koja je na četvrtoj poziciji sa 22 boda. S obzirom na to da je gol-razlika na strani Amera koji imaju +10, to znači da Kostarika mora da trijumfuje sa najmanje šest golova razlike.

Kostarikanci mogu na SP i sa manjom pobedom, ali će im u tom slučaju trebati trijumf Salvadora nad Meksikom koji trenutno ima gol-razliku + 4 u odnosu na prvog pratioca.

Što se tiče same utakmice između SAD i Paname (5:1), pitanje pobedika je rešeno već psole prvih pola sata. Pulišić je načeo rivala iz penala u 17. minutu, da bi Ariola i Fereira u 23. i 27. završili posao. Vezista Čelsija je pogodio i drugi penal u 45. minutu, a onda je u 65. kompletirao het-trik.

Meksiko je do zlata vredne pobede nad Hondurasom u gostima stigao golom defanzivca Ajaksa Fererire koji je pogodio u 70. minutu. Zanimljivo, ako se ne desi neko prvorazredno iznenađenje, i Meksiko i USA će biti u drugom šeširu kada je u pitanju žreb za Mundijal -  a to znači da bi mogli da budu rivali Srbiji u grupi.

Video: Tadić: Ključ je u zajedništvu, nastavljamo gde smo stali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA