≫ 

"Kako vas to ne zanima što ste izgubili?": Selektor Stojković odgovorio danskom novinaru na jednostavan način

Selektor "orlova" je takođe naveo da bi Srbija mogla da se sretne sa Danskom na Mundijalu i da bi to onda bilo značajno rezultatski

  • 28
Fudbalska reprezentacija Srbije se nije dobro provela u Kopenhagenu protiv Danske Foto: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, upitan kako to da ga ne interesuje poraz od Danske 3:0 u prijateljskom susretu, odgovorio je danskom novinaru da stoji pri toj konstataciji, te da "orlovi" imaju dosta zvaničnih obaveza koje ih očekuju u narednom periodu.

- Pa, lepo sam rekao - ne zanima me. Ne znam koliko vama znači ova pobeda. Mi smo imali puno problema što se kondicije tiče, mislili smo da su igrači zdravi, da su okej. Međutim, danas sve te izmene koje smo pravili bile su prinudne izmene. Morao sam da vadim igrače jer su tražili izmene. To je jedan dodatni problem za trenera kada pravi izmene zbog povreda, a previše ih je danas bilo.

Stojkoviću je pohvalio kapitena Danaca, Kristijana Eriksena, a onda naglasio da Srbija nije imala ni sreće u meču u Kopenhagenu.

- Fantastična atmosfera, pun stadion. Fantastičan performans Eriksena, sve je bilo dobro za Dansku. Imala je dosta prostora pri rezultatu 3:0, ali još jednom, rezultat nije bitan jer mi znamo naš cilj. Tu je Liga nacija. Dobro je igra prijateljske utakmice, ali rezultat, meni lično, nije bitan. Dobra igra oba tima, oni su iskoristili naše greške. Nismo imali sreće danas - kazao je Piksi, a onda nastavio o tome šta znači poraz od Danske u ovom susretu.

- Ne smatram. Ne verujem da je ovo pravi pokazatelj, jer smo imali par dobrih prilika da damo gol. Da je Mitrović dao gol, rezultat bi bio 1:1, pa bi utakmica otišla u drugom pravcu. Danska je odličan tim, čestitam im na pobedi, ali to naš ne brine više.

Selektor "orlova" je takođe naveo da bi Srbija mogla da se sretne sa Danskom na Mundijalu i da bi to onda bilo značajno rezultatski.

- Jedan poraz koji dolazi u pravo vreme, poraz koji uopšte ne boli. Rezultat takvih utakmica me apsolutno ne zanima. Ono što me zanima je utakmica Lige nacija u junu mesecu. Imali smo period dobre igre, do prvog gola smo kontrolisali utakmicu i igrali stil fudbala koji mi želimo. Šteta što nismo iskoristili šanse koje smo imali, a imali smo ih. Danska je iskusna ekipa koja koristi svaku šansu da vas kazni, a mi smo imali neke svoje greške i to smo platili - zaključio je Piksi.

Video: Kamenović snažno glavom za vođstvo Srbije: Orlići iz kornera za 1:0 protiv Jermenije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dar mar

    29. mart 2022 | 22:36

    Bravo Piksi! Kad je trebalo ,pokazao si kako se vodi Srbija! I opet cemo ,ovakvi rezultati I nisu bitni ,ko ce se secati za godinu dana prijateljske utakmice? Ali zato ,onaj muk na La Luzu u 90 min.14.novembra 2021 ostaje zauvek ! Napred Srbija🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • ajs

    29. mart 2022 | 23:45

    Vraćajte prenos na NOVA S. Ovaj RTS baksuzan!

  • Čekamo

    29. mart 2022 | 22:22

    i taj Katar pa da vidimo šta je bitno,i da li je Portugal bio splet sretnih okolnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA