Drulović za Telegraf o grupi Srbije na Mundijalu: "Može da se igra i sa Brazilom i sa Švajcarskom, zašto ne?"

On je i pre žreba istakao želju da se srpska selekcija ponovo sastane sa Švajcarcima

  • 13
Zlatna lopta Srbije 2021 Foto: Nikola Tomić

Bivši vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović smatra da će "orlovi" imati težak zadatak na Svetskom prvenstvu gde su se u grupi našli sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, odlučeno je žrebom u Dohi.

- Izuzetno dobra grupa, imamo mlade predstavnike južnoameričkog fudbala, Brazil je jedna od najboljih svetskih selekcija. Kamerun koji je uspeo da se domogne Katara u jednoj vrlo emotivnoj utakmici, da izbace Alžir u poslednjim sekundama produžetaka, postigli su gol u 123. minutu. Abubakar je njihov špic koji je ujedno i napadač Porta, jedno od njihovih najzvučnijih imena u selekciji Kameruna. Vrlo zanimljiva reprezentacija. Igrali su na afričkom prvenstvu, pratio sam to i gledao sam dosta njihovih utakmica. Imaju mnogo igrača koji igraju u evropskim klubovima, tako da, vrlo težak protivnik za bilo koga u ovoj grupi - rekao je Drulović za Telegraf.

On stavlja Brazilce u položaj favorita, ali ne smatra da ostale selekcije ne mogu da pomrse račune u Kataru.

- Mislim da je dosta izjednačena i dobra grupa gde će biti zaista neizvesno. Nema sumnje da će detalji odlučivati o tome ko će proći dalje odatle, nijanse će biti u pitanju - zaključio je Drulović.

- Može da se igra i sa Brazilom i sa Švajcarskom, zašto ne? Naravno, Brazilci su jedna ozbiljna selekcija, ali mislim da možemo da igramo sa bilo kim u grupi. Potkovani su tehnički, a mi smo negde poznati kao evropski Brazilci! Biće zanimljive utakmice, grupa je zanimljiva sama po sebi - zaključio je Drulović koji je i pre žreba istakao da bi voleo da vidi Švajcarce u grupi sa pulenima Dragana Stojkovića Piksija. Želja mu se ispunila.

Video: Dželat Piksi sreo žrtvu Santoša u Kataru: Selektor Srbije dirnuo je malo Portugalcu stare rane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA