≫ 

Partizan sa "pola gasa" do 1/2 finala Kupa preko nejake Loznice, Rikardo i Lazar za spokoj u Humskoj

Laganih 2:0 za crno-bele

  • 23
FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

Partizan se plasirao u polufinale Kupa Srbije, pošto je na svom stadionu savladao prvoligaša Loznicu sa 2:0. Sve je rešeno u završnici prvog poluvremena, kada je tim Aleksandra Stanojevića materijalizovao inicijativu i golovima Rikarda Gomeša i Lazara Markovića obezbedio prolaz u završnicu pomenutog takmičenja.

Činjenica je da je Loznica u prethodnim fazama takmičenja izbacila dva favorita - Spartak i Čukarički, da je u Humsku stigla u pauzi između dva teška prvenstvena meča, da se radi o eliminacionoj utakmici koja nosi određenu težinu, no, čini se da su prvih pola časa igre u režiji Partizana, koji se sve pitao na terenu, prošla i previše nervozno, ako se u obzir uzme objektivna razlika u kvalitetu.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

Tome je u dobroj meri doprineo i nešto sporiji početak crno-belih, koji su posle određenog vremena ipak shvatili da rival, iako u nižem rangu takmičenja, i te kako zna da se brani, zna da neutrališe neka bitna oružja Stanojevićevog tima, ali je bilo samo pitanje koliko će Lozničani izdržati u igri "mačke i miša", koliko će čvrsti blok u kome je deset igrača stajalo "iza lopte" biti postojan pod konstantnim naletima domaćina.

Ispostavilo se da je Loznica sasvim dobro odolevala dobrih 20-tak minuta, u kojima je Partizan sve vreme bio na njihovoj polovini, kružio, pokušavao, no, nije bio dovoljno ni opasan ni konkretan u poslednjoj trećini. Bilo je sporadično dobrih akcija, mahom preko desne strane, gde su Marko Živković i Lazar Marković konstantno pritiskali direktne takmace na terenu, nekada uspevali ih nadmudre, nekada, pak, preterivali u kombinovanju, međutim, bilo je jasno da je upravo desni bok Lozničana porozan i da bi sa te strane Partizan mogao do cilja.

Kada napadi nisu dali rezultata kroz čistu igru i pas, crno-beli su se odlučili za direktne lopte iz dubine i jedan takav pas Marka Jevtovića je stigao preko odbrane do Rikarda Gomeša, koji je primirio loptu, ali je neposredno pre udarca intervenisao igrač Loznice, srušio napadača posle čega su crno-beli tražili jedanaesterac. Sudija Minaković je odmahnuo rukom, a potom je sankcionisao trenera Aleksandra Stanojevića žutim kartonom zbog žučne rasprave sa četvrtim arbitrom. Rikardo se tom prilikom povredio, pa je kasnije zamenjen na poluvremenu.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

Možda u tom trenutku nisu dobili šta su želeli, ali ispostavilo se da je to bio uvod u Partizanov uzlet, odnosno kraj nadanja Loznice da bi mogla i do trećeg “skalpa” u Kupu Srbije. Nagoveštaj je doneo Jevtović udarcem sa distance, da bi u 33, minutu domaćin konačno “otključao bravu” Lozničana.

Akcije je ponovo začeta na desnom boku, gde su kombinovali Živković i Marković, loptu je potom “preuzeo” Bibras Natho i sa puno osećaja centrirao ka Rikardu Gomešu, koji je lako nadskočio rivala i pogodio mrežu – 1:0.

Sve je posle toga bilo daleko lakše za Partizan, a teže za Loznicu, koja je posle kapitulacije prividno parirala u polju, ali je primljeni gol značajn o uticao na samopouzdanje gostiju, čija odbrana se povijala na svaki ozbiljniji pritisak.

Malo je nedostajalo da Natho iz slobodnog udarca još jednom matira goste i tada je golman Golović dobro intervenisao, mešutim, spasa nije bilo u samom smiraju prvog dela. Igrao se 45. minut, Partizan je izborio korner koji je izveo upravo Natho, u padu je udarcem glavom pokušao Jevtović, posle čega je lopta prošla pored svih igrača i stigla do usamljenog Lazara Markovića, koji je rutinski pogodio mrežu – 2:0.

Nastavak je bio stvar rutine za Partizan, koji je osokoljen ubedljivim vođstvom sve vreme diktirao tempo i bio daleko bolji tim na terenu. Bili su crno-beli dosta raznovrsniji i u završnici napada, a tome u prilog i sjajna akcija Zdjelara i Uroševića, na čiji centaršut je Živkoviću nedostajao samo koji santimetar da i treću put pogodi mrežu.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

Mogao je do gola i Nemanja Jović, posle pasa Natha u 62. minutu (šut pored gola), da bi tri minuta kasnije Saša Zdjelar u jednom napadu uputio dva odlična udarca sa distance. Prvi je golman Golović nekako odbranio, posle čega je Matić umalo postigao autogol, da bi posle kornera vezista crno-belih još jednom gađao sa ivice kaznenog prostora – pored gola.

Stanojević je uveliko menjao tim, poslao na teren svežije igrače, kako bi ujedno sačuvao tim za meč sa Čukaričkim, narednog vikenda, a jedan od njih – Holender je odlično uposlio

Lutovca u 72. minutu, čiji udarac je zaustavila stativa.

Imali su crno-beli još nekoliko dobrih napada, u kojima su na bočnim pozicijama uspeli da probiju odbranu Loznice i upute dobre povratne lopte, ali su gosti u poslednji čas uspevali da se spasu, srećno i spretno.

Nekoliko udaraca sa distance takođe nije našlo put do gola, pa se rezultat nije menjao do kraja utakmice. Naredni duel crno-bele očekuje u nedelju od 19.05 časova, kada će gostovati Čukaričkom na Banovom brdu.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

Tok meča:

Partizan - Loznica 2:0

(Rikardo 33, Marković 45+1)

79. minut - Prinudna izmena, izašao je Milovanović koji je na poluvremenu zamenio Rikarda, takođe zbog povrede. Na terenu je Samed Baždar, jos jedan tinejdžer.

72. minut - Pas Holendera za Lutovca, dribling i odličan udarac rezerviste Partitana, ali samo u stativu.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

62. minut - Gosti su se oslobodili pritiska, izveli su i jednu opasnu akciju po desnom krilu, delovalo je to obećavajuće po njih, međutim dobra markacija crno-belih u odbrani, preuzimanje i opasnost je brzo neutralisana.

56. minut - Ipak ne može dalje Živković, upadljivo je povredio ruku koju jedva pomera. Menja ga Miljković.

51. minut - Umalo 3:0... Urošević je ubacio loptu na kontra stranu, duboko na drugu stranu, gde je utrčao Živković i u padu poslao loptu tik uz dalju stativu. Pritom se i povredio no pridigao se i nastavio. 

50. minut - Crno-beli vladaju totalno vladaju situaciju, oterali su goste daleko od svog gola i traže način da dođu do trećeg gola.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

POLUVREME

45+1. minut - GOL, 2:0, Marković... Partizan duplira prednost u pravi čas, pred odlazak na odmor za sada već ozbiljnu prednost imajući u vodu nivo protivnika. Marković je bio u pravo vreme na pravom mestu, pokupio loptu posle udarca glavom Jevtovića nakon kornera, lako je sve to bilo za kapitena domaćih.

38. minut - Ponovo je blo gužve pred golom Loznice gde su i najviše koncentrisani gosti, ovog puta tako je bilo posle prodora Živkovića koji je duboko probio protivničke linije, međutim nije bilo nikog da mterijalizuje njegov trud.

33. minut - GOL, 1:0, Rikardo... Probio je Partizan defanzivu Loznice, za spokoj Stanojevića, kome je mir doneo Rikardo trzajem glavom na centaršut Natha. Sjajan je to bio centaršut Izraelca i dobra, prava centarforska reakcija najboljeg igrača crno-belih.

23. minut - Burna reakcija Stanojevića kad je video da Minaković neće svirati penal za njegov tim posle pada Rikarda u kaznenom prostoru. Glavni arbitar je bio blizu te situacije, imao je dobru preglednost pa je pokazao na korner, što je momentalno izazvalo nervoznu reakciju trenera Partizana. Držali su ga da ne napadne četvrtog sudiju.

20. minut - Loznica je imala jedan izlet na polovinu Paritzana, solidna je to bila krracija veznog reda, međutim ništa dalje konkretno nismo videli od gostiju. Partizan je brzo povratio posed.

FK  Partizan - Loznica Foto: MN Press

14. minut - Opada gola Loznice trajala je gotovo minut, i opet su se gosti nekako odbranili od naleta crno-belih. Rikardo je bio na pet metara u posedu lopte, no nije uspeo da primiri loptu i da je smesti u mrežu. Potom je i Marković pokušao, ni on nije uspeo da pronađe cilj.

4. minut - Lako je Partizan ušao u prvu veliku šansu, Rikardo je iz srdine uposlio Jovića koji se ubacivao sa leve strane, međutim nije najbolje primio loptu, pobegla mu je dovoljno da golman Loznice interveniše i spreči najgore po svoj tim.

humska Foto: MN Press

SASTAVI:

Partizan: Stevanović - Urošević - Miletić - Saničanin - Živković - Zdjelar - Jevtović - Natho - Jović - Marković - RikardoKlupa: Popović, Holender, Menig, Baždar, Ostojić, Miljković, Ilić, Milovanović, Terzić, Lutovac, Smilajnić

Loznica: Golović - Ivić - Nikolić N. - Radmanovac - Babić - Matić - Milinković - Vićentijević - Ristivojević - Kijevčanin - Nikolić M.Klupa: Elesin, Babić, Komarčević, Kostić, Gavrić, Živanović, Obadović, Vraštanović, Mijailović, Stojanović, Kojić

Uvod u meč:

Partizan meč dočekuje nakon dobre partije za vikend i rutinske pobede nad TSC-om u Humskoj od 2:0. Crno-beli su poznati kao ekipa kojoj i te kako odgovara kup takmičenje, a koliko ozbiljno pristupaju meču najbolje govori i sastav koji će danas na teren izvesti Aleksandar Stanojević.

Loznica je za vikend poražena na domaćem terenu od Sremske Mitrovice, ali gosti u Beogradu nemaju šta da izgube. Na njima je da pokažu koliko znaju i da pokušaju da pomrse konce Partizanu.

Podsetimo, ukoliko ne bude pobednika u 90 minuta pristupiće se izvođenju penala.

Glavni sudija meča biće Nenad Minaković, a pomoćnici će mu biti Svetozar Živin i Milan Šutulović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    6. april 2022 | 17:44

    Znali ste drvlje i kamenje da saspete sto je Stankovic odlepio u Nisu jer sudija nije odmah crveni dao,nego tek posle njegove reakcije za koju je dobio zuti. A ovaj mentol je svaku utakmicu 3 puta gori,i to na protiv Loznice peni jer nije dobio penal? Jedva cekam derbi da vas otresemo,samo se nadam da nasi sad nece stati na poluvremenu,nego do kraja da 6-0 bude!

  • Andrej

    6. april 2022 | 17:40

    Znači kuknjava i na propalu Loznicu

  • nibrS

    6. april 2022 | 17:57

    To je taj rang - isti nivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA