≫ 

UEFA odredila rekordan novac za klubove, da li Zvezda i Partizan ispunjavaju kriterijume?

Evropska fudbalska unija će isplatiti samo one klubove koji su dali igrače za Ligu Nacija, kvalifikacije za Euro i dva Evropska prvenstva

  • 4
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Marko Jovanovic

Izvršni komitet Evropske fudbalske federacije (UEFA) odobrio je kriterijume za raspodelu sredstava klubovima pod okriljem ove organizacije, koji su za period od četiri godine (2020-2024) davali reprezentativce za takmičenja nacionalnih timova.

Ukupna suma koju je odobrila UEFA za klubove koji ispunjavaju ove kriterijume iznosi 240 miliona evra, taj novac će biti raspodeljen za pomenuti četvorogodišnji, u okviru kojeg su se reprezentacije nadmetale u Ligi Nacija, kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i na samom Euru u dva navrata.

Svi klubovi koji su dali dozvole svojim igračima da se takmiče za svoje selekcije u tim takmičenjima, dobiće deo pomenutog finansijskog kolača.

Sa ukupno 100 miliona evra UEFA će nagraditi klubove za puštanje igrača u Ligu nacija za sezonu 2020/21 i 2022/23, kao i za evropske kvalifikacije za EURO 2024. Ova suma predstavlja povećanje od 30 miliona evra u odnosu na nagradu koja je sledovala za EURO 2020.

Uvećana je i suma za puštanje igrača na završni turnir EURO 2024, i to za 10 miliona evra (sa 130 na 140 miliona), što je još jedna lepa vesta za sve klubove koji daju reprezentativce, među kojima, nažalost, nisu Crvena zvezda i Partizan ili neki drugi srpski klub.

Mada, Zvezda i Partizan su dali igrače za Ligu Nacija i kvalifikacije za Euro 2020. godine, Tumbaković je zvao Kataija i Zdjelara, pa bi na osnovu toga možda koji evro mogao i da kapne na adresu Humske i Ljutice Bogdana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    8. april 2022 | 18:27

    Zvezda ima reprezentativce u drugim drzavama samo u sopstvenoj niko ne sme da pozove Kataija koji dominira LE zbog bande na celu saveza

  • kiko

    8. april 2022 | 18:04

    A Dragovic, Ivanic i ostali igraci koji igraju za svoje drzave!?

  • Šurda

    8. april 2022 | 20:38

    Samo dajte zvezdi ovi se takmičili u bezveznu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA