Levandovski posle VAR penala "jedva" pogurao Bajern: Bavarci ponovo na čistini sa +9 u odnosu na Milionere

Mnogo problema je imao aktuelni šampion Nemačke dok nije savladao Augzburg na svom terenu

  • 1
Robert Levandovski Foto: Tanjug - AP

Očekivala se laka pobeda, a umalo smo videli veliko iznenađenje. Fudbaleri Bajerna jedva su uspeli da dođu do tri boda na svom terenu protiv Augzburga i to posle VAR penala dosuđenog u 82. minutu nakon što je jedan igrač gostiju igrao rukom u kaznenom prostoru posle šuta glavom koji je uputio Robert Levandovski. Poljak je potom bio i siguran realizator najstrože kazne - 1:0 (0:0).

Isprva, sudija nije bio najsigurniji oko toga da li da pokaže na belu tačku, ali je po dobijanju informacije iz VAR sobe otišao da pogleda snimak, gde se vrlo jasno videlo da je došlo do kontakta lopte sa rukom defanzivca Augzburga. Gosti nisu mogli sa tim da se pomire, trener je protestovao kod sudije Itriha, ali ovaj nije promenio donetu odluku.

Bajern jeste imao inicijativu, većinom jalovu, ali su bodovi ono što se na kraju piše, a oni kažu da Bavarci sada imaju 69 poena na vrhu tabele, čak devet više u odnosu na Borusiju iz Dortmunda na drugoj poziciji uz samo pet kola do kraja. To faktički znači da već za dva kola mogu postati šampioni Bundeslige.

Sjajan meč odigrali su Keln i Majnc u direktnoj borbi za evropska mesta. Pobednik je na kraju bio domaćin, iako je gostujući sastav u jednom momentu čak vodio i sa 0:2. Ipak, furioznih poslednjih 30 minuta doneli su nam veliki preokret i trijumf Jarčeva - 3:2 (0:1).

Burkardt u 14. minutu i Onisivo u 55. minutu obradovali su navijače Majnca, koji su sigurno tada verovali da će sa tri boda otići iz Kelna. Međutim, domaći su već u 60. minuta preko Škirija prepolovili zaostatak, a potpuno su ga anulirali 18 minuta kasniej preko Dejana Ljubičića, austrijskog fudbalera koji ima bosansko-hrvatske korene. Kilijan je u 82. minutu kompletirao spektakularan preokret.

U preostala dva meča, Volfsburg je kod kuće razneo Arminiju i napravio veliki korak ka opstanku (4:0), dok je Borusija Menhengladbah takođe uspela da se odlepi od dna tabele i crvene zone pobedom u gostima nad Grojter Firtom (0:2).

BUNDESLIGA - 29. kolo

Petak

Štutgart - Bor. Dortmund 0:2 (0:1)

Subota

Keln - Majnc 3:2 (0:1)

Bajern - Augzburg 1:0 (0:0)

Grojter Firt - Bor. Menhengladbah 0:2 (0:2)

Volfsburg - Arminija Bilefeld 4:0 (2:0)

(18.30) Herta - Union Berlin

Nedelja

(15.30) Bohum - Leverkuzen

(17.30) Ajntraht Frankfurt - Frajburg

(19.30) Lajpcig - Hofenhajm

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA