≫ 

Stanković uveren u uspeh protiv Radničkog: Idemo po tri boda, Lalatović je jedan od najboljih trenera

Crveno-beli pred plej in zauzimaju prvo mesto na tabeli

  • 13

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 17 sati dočekuju Radnički 1923 u meču 30. kola Superlige, poslednjem u regularnom delu šampionata. 

Pred ovaj duel trener crveno-belih Dejan Stanković je istakao da njegov tim želi pobedu.

- Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju - rekao je Stanković.

Stanković je sa mnogo poštovanja govorio i o treneru rivala Nenad Lalatović.

- Nenad Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar “ulizivanja” niti hvaljenja, to pričaju rezultati. U svakoj ekipi, u kojoj je bio Lalatović, je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika. Lalatoviću mogu samo da čestitam na svemu što je uradio do sada, bio je hrabar kroz fudbalsku karijeru, a kroz trenersku je to bezbroj puta pokazao.

Dejan Staković ističe da zna ko će ispuniti pravilo bonus fudbalera protiv Radničkog 1923, posle povrede Strahinje Erakovića.

- Odlučili smo ko će biti bonus. Ne mogu da izdiktiram startere, bonuse i špiceve. Imamo jedan protokol kada igramo na tri dana. Koristimo svaki momenat da se oporavimo i koristimo svaki minut da spremimo utakmicu. Pavkov i Ohi su podelili minutažu u kupu, što je bio cilj. Takođe, cilj je bio da Sanogo odigra 45 minuta zato što propušta sutrašnju utakmicu. Ima neko ko će igrati dosta, a gledaćamo koliko god možemo da budemo pravi i da odmorimo onog ko je odigrao dosta minuta od početka ove polusezone.

Osvrnuo se Dejan Stanković na povredu Gelora Kange.

- Povreda je pod kontrolom. Poznajemo Kangu, ako bude imao jedan procentan šanse da igra – on će igrati. Povreda je bila posle pet minuta i to na dva mesta, a on ako izađe iz igre, znači da se desio ozbiljan problem. Gledaće ceo stručni štab, kao i medicinski blok da ga što pre vratimo u trenažni proces.

Video: Dejan Stanković: Isključenje Savića, bio je prelomni momenta meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun kralj ponoći

    9. april 2022 | 17:56

    Štankoviću sve verujem ide na sigurna tri boda jer Lalatović je stvarno naj bolji pomagač kada njegov tim igra protiv Zvezde. Koliko god klubova trenirao uvek sa tim klubovima igrao sklanjalicu protiv Zvezde i više se radovao primljenom golu nego Stanković datom pa zašto bi sada bilo drugačije. Samo napred Lalate cigani te vole brate.

  • Lepi

    9. april 2022 | 18:19

    Lale skinuo pantalone.a gace same spadaju🤣😂😆

  • rema

    9. april 2022 | 17:56

    Sta ima da ides?pa ja vec kupio karte za derbi u sub ???znaci 3 bida su tu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA