Direktor Superlige: "Partizanu sledi kazna, evo zašto VAR nije radio na Marakani i kako se to rešava za derbi"

Aleksandar Pivić u razgovoru za Telegraf ističe da se nada da će na predstojećem 167. večitom derbiju sve proteći u najboljem redu i da će tenzije splasnuti

  • 43
Aleksandar Pivić Foto: MN Press

Nova bura u srpskom fudbalu izazvana je nakon meča na Banovom brdu između Čukaričkog i Partizana, gde sudija Novak Simović nije dodelio očigledan crveni karton fudbaleru Čuke u ranoj fazi utakmice.

Posle meča su i Aleksandar Stanojević, ali i Saša Ilić, sada već bivši trener Čukaričkog, komentarisali suđenje i konstatovali su da je Partizan oštećen. Ova izjava je Sašu Ilića koštala i posla, pošto je dan kasnije dobio otkaz na Banovom brdu, zbog izjave koja je shvaćena kao nepoštovanje kluba u kojem je zaposlen.

Viđeno je kasnije i saopštenje Partizana u kojem su istakli da su pokradeni od strane sudije Novaka Simovića i ironično konstatovali da se "kvalifikovao da sudi večiti derbi, jer je zadovoljio zemljaka iz Lovćenca, koji radi u Crvenoj zvezdi".

Takođe, isplivala je i informacija da na utakmici Crvena zvezda - Radnički Kragujevac nije radio VAR, pa smo povodom svega ovoga pozvali direktora Superlige, Aleksandra Pivića, koji nam je pojasnio detalje o tome.

- Istina je, nije radila komunikacija na tom meču između sudija na terenu i u VAR sobi, to je nešto što se dešava, što, ne mogu da kažem da je normalna situacija, ali ipak se dešava, ipak je to tehnika, radi se na tome da se problemi otklone i nadam se da će se što manje dešavati u budućnosti.

Upitali smo Pivića na kojim još utakmicama nije radio VAR ovog proleća.

- To se dešavalo i u prvom delu sezone, samo tada nije bilo tolike tenzije i pritiska. Od 180-190 utakmica, imali smo problem na 6 ili 7 utakmica, stvarno je zanemarljiv procenat, nego je problem što se desilo na utakmicama Zvezde i Partizana, pa se digla velika pompa i prašina.

- Nije to tehnička greška, to su aparati, to je u ingerenciji FSS-a, pa ne mogu da pričam o tome, a i ne znam kako ta tehnika funkcioniše. Ali, to je tehnika i mogući su kvarovi. Bilo je u prvom kolu proleća na utakmici Radnički Kragujevac - Proleter, bilo je na Partizan - TSC i na Zvezda - Radnički Kragujevac.

Kada su u pitanju komentari Saše Ilića i Aleksandra Stanojevića, odluku o eventualnoj prijavi doneće nakon izveštaja Disciplinske komisije FSS, koja prati komentare vezane za suđenje.

- To funkcioniše tako da ja kao direktor takmičenja čekam izveštaj i prijave Disciplinske komisije FSS, oni prate sve te izjave vezane za komentarisanje suđenja, kada dobijem od njih prijavu, onda podnosim to Disciplinskoj komisiji FSS. Ne znam kakva kazna može da bude, nije ni na meni, ni na Sudijskoj komisiji, to je na Disciplinskoj komisiji FSS.

U momentu kada je vođen razgovor, Pivić nije stigao da pročita saopštenje Partizana, u kojem su crno-beli optužili sudiju Novaka Simovića za krađu.

- Nisam uspeo još da vidim, pročitaću - rekao je Pivić, nakon čega smo mu predočili da je u saopštenju navedeno da je sudija pokrao crno-bele.

- Onda će verovatno biti prijava, nema šta, još iskreno nisam video saopštenje - rekao je Pivić.

Video: Da li je igraču Čuke oprošten crveni karton? Stanojević besneo zbog odluke sudije

Direktor Superlige se ipak nada da će predstojeći 167. večiti derbi proteći bez tenzija i nada se da svetskovina srpskog fudbala neće biti upropašćena ni na koji način.

- Što se tiče derbija, verujem da će sve da funkcioniše kako treba, imaćemo sastanke da se ne dešava to što se dešavalo ranije i mislim da neće biti nikakvih problema. Tenzije je dovoljno napravljeno, nadam se da će svi biti svesni da je taj derbi svetkovina srpskog fudbala i da ga ne treba upropastiti na bilo koji način. Nadam se da će sve proći kako treba, obično kada bude ovoliko tenzije, to prođe kako treba.

Pivić ističe i da će biti preduzete sve mere da VAR tehnologija radi na večitom derbiju i imaće i rezervni aparat ukoliko ponovo dođe do otkazivanja tehnike.

- Biće preduzete sve mere da ne bude nikakvih tehničkih problema na toj utakmici, imaćemo rezervni aparat ukoliko dođe do kvara na jednom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UKINIMO LIGU

    11. april 2022 | 17:14

    U ni jednu drzavu se ne otima kao u BG.Sve u korist CRVENE PETOKRAKE

  • SRAM VAS BILO ,FUDBAL CRVENI

    11. april 2022 | 17:12

    PIVICU TI SI ZVEZDAS ! SVI NA BOJKOT SVIH UTAKMICA. NEKA ,,CIGANI" DOBIJU JOS JEDNU TITULU ,NAUCILI NA POKLONE OD ALBANIJE DO BEOGRADA. OTIMACINA

  • Beograd Srbija

    11. april 2022 | 17:02

    Grobari svi na noge da isteramo sekte iz crvene mafije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA